Vervolg Kopstukken van Tiel

Elke tijd en iedere stad kent haar “kopstukken”. Mensen die de stad en daarbuiten ieder op eigen wijze kleur gaven en geven. In Tiel legde fotograaf Raphaël Drent in 2016 de Tielse kopstukken vast. Een expositie volgde in november 2016 in de stad. Velen kwamen kijken, maar daarna verdween de gehele collectie in het Regionaal Archief Rivierenland te Tiel. Een enkeling vond nog een plekje in Zinder, maar deze zijn toch alleen voor de incrowd te zien.

Op 7 juli veranderde dat, toen de eerste 11 kopstukken onthuld werden in het Klompstraatje. Eén van de 13 steegjes van Tiel. Maar daar blijft het niet bij, vrijdag 16 augustus zijn daar nog eens 30 foto’s aan toegevoegd. Ze zijn te vinden om de hoek van het Klompstraatje, aan de Koornmarkt.

Mede organisator Caro Agterberg: ‘Kleurrijke Tielenaren en u hangt er ook bij. Nou ja, niet echt, maar u wordt wel genoemd, want de meeste Kopstukken van een stad werken in de luwte. Ze zijn goud waard voor hun omgeving. Daarom is één raam leeg. Voor u. Omdat iedereen op zijn eigen wijze een bijdrage levert aan de stad. En in Tiel worden veel Kopstukken geboren en werken er nog meer’

Ook dit is weer een project van de ondernemersvereniging Hart van Tiel. Ism met fotograaf Raphaël Drent, de Gemeente Tiel e.a., want alleen samen maken we de stad stad mooier.

Reportage van de opening op 7 juli  2019:  https://detielenaar.nl/nieuws/2019/07/stadswandeling-langs-gevelkunst-en-fotos-raphael-drent/

Opening expositie 2016:  https://detielenaar.nl/kunst-cultuur/2016/11/opening-arty-tiel-expositie-kopstukken/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights