Flipje afvalbak onthuld in binnenstad Tiel

Gemeente Tiel heeft 102 groene en 16 rode nieuwe afvalbakken geplaatst in de binnenstad. Wethouder Frank Groen mocht op de landelijke opschoondag als afsluiting een rode Flipje afvalbak op de Groenmarkt onthullen.

video:

De oude afvalbakken waren vies, besmeurd met graffiti of brandvlekken of vol met stickers geplakt. Dat nodigde niet erg uit om hier afval in te gooien. Op de rode bakken staat deels een reliëfbeeld van onze eigen Flipje.

De nieuwe prullenbakken zijn ook groter. De groene bakken zijn 70 liter en de rode bakken 100 liter. Zo is er minder risico dat de bakken snel vol raken. Ook hebben de groene bakken een inworpverkleiner. Zo wordt voorkomen dat inwoners hun huishoudelijk afval in de openbare prullenbakken gooien.

voor de onthulling nog even de besmeurde bak schoonmaken

zie ook plaatsen bakken: https://detielenaar.nl/nieuws/2019/03/rode-flipje-afvalbakken-geplaatst-in-binnenstad-tiel/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights