Rode ‘Flipje’ afvalbakken geplaatst in binnenstad Tiel

De 16 rode ‘Flipje’ afvalbakken zijn in de binnenstad geplaatst.

Video:

Bij prettig wonen hoort een schone en veilige omgeving. Toch blijft zwerfvuil een hardnekkig probleem. Vele inwoners gaan al de strijd aan met het zwerfvuil. Ook de gemeente heeft een belangrijke taak.  De afgelopen weken zijn er in en rond de binnenstad nieuwe opvallende groene en rode afvalbakken geplaatst. Wethouder Groen overhandigt deze nieuwe bakken aan de stad tijdens de landelijke opschoondag op 23 maart om 14:00 uur bij het Flipje beeld op de Groenmarkt.

Wethouder Frank Groen: “De oude afvalbakken waren vies, besmeurd met graffiti of brandvlekken of vol met stickers geplakt. Dat nodigde niet erg uit om hier afval in te gooien. Ook stonden enkele bakken op onlogische plaatsen”. De afgelopen weken zijn er 102 felgroene afvalbakken en 16 rode grote bakken geplaatst. Op de rode bakken staat een reliëfbeeld van onze eigen Flipje. Wethouder Frank Groen: “We zijn als Tielenaren trots op onze stad en dat willen we ook laten zien. Daarom hebben alle nieuwe bakken een Tiels logo. Het zijn hiermee echte unieke Tielse bakken geworden.”

Grotere bakken

De nieuwe prullenbakken zijn ook groter. De groene bakken zijn 70 liter en de rode bakken 100 liter. Zo is er minder risico dat de bakken vol raken. Ook hebben de bakken een inworpverkleiner. Zo voorkomen we dat inwoners hun huishoudelijk afval in de openbare prullenbakken gooien.

Waarom deze felle kleuren?

In Amsterdam en Rotterdam zijn proeven gedaan met kleuren van de afvalbakken. Deze laten zien dat dat felgekleurde groene of blauwe bakken voorbijgangers uitnodigen om er naar toe te lopen en te gebruiken. Zo wordt alleen daardoor al meer dan 1/3 afval méér ingezameld dan de oude mosgroene bakken.

zie ook: https://detielenaar.nl/nieuws/2019/02/nieuwe-afvalbakken-in-tiel/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights