Eerste test vaart nieuwe heteluchtballon PH-TBB

De eerste ’test’ vaart van de nieuw hete luchtballon PH-TBB van Betuwse Ballooning uit Tiel. Trotse eigenaar Jos Bouman steeg vanaf het Plantsoen in Buren met zijn nieuwe ‘envelop’, zoals een ballon in vakkringen heet, op. Na 50 minuten ‘varen’ was de landing nabij het Brabantse Macharen net over de Maas.

De ballon is gemaakt in het Engelse Bristol. Een ballon gaat tot ongeveer 600 uur varen mee en is dan versleten. Een heteluchtballon varen kan niet met thermiek, vandaar dat er meestal zo’n 2 uur voor zonsondergang opgestegen wordt. Jos heeft sinds 2011 zijn brevet en er ongeveer 200 vaarten op zitten. De techniek van de heteluchtballon is al heel oud, al in 1783 was de eerste vaart.

Onder de foto serie de ballonvaart vanaf de Waalkade Tiel 2014

 

De ballonvaart op 18 mei 2014 vanaf de Waalkade Tiel:

https://www.youtube.com/watch?v=XasAC91b2ts

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights