Duurzame energie voor Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof Tiel

116 zonnepanelen op het dak van Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof ondanks dat het dak niet vlak is en vol staat met obstakels De zonnepanelen leveren gemiddeld 27.000 kilowattuur stroom per jaar. Hiermee wekt de schouwburg ongeveer 10% van het totale energieverbruik duurzaam op.

Wethouder Brink: “Steeds meer openbare gebouwen maken gebruik van duurzame energie. Naast de Agnietenhof staat cultuurgebouw Zinder. Beiden zijn onderdeel van Cultuurbedrijf Tiel. Zinder is helemaal aardgasloos. Ook daar ligt het dak vol met zonnepanelen. Dat is ook het geval op het dak van het stadhuis, de sporthallen en meerdere basisscholen. We vinden het belangrijk om als gemeente het goede voorbeeld te geven in de energietransitie en het verduurzamen van gebouwen.”

Op dinsdag 19 februari zijn de zonnepanelen officieel in gebruik genomen. Wethouder Ben Brink en schouwburgdirecteur Ruud van Zuilen onthulden het informatiebord over de zonnepanelen. SolarComfort / Van Kessel Groep heeft de zonnepanelen geleverd en geplaatst. Ook zorgt dit bedrijf voor de monitoring.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights