Vuurwerkafval inzamelen Tiel

Ook dit jaar was het weer mogelijk zakken met vuurwerkafval in te leveren. De gemeente en Hart van Tiel hadden woensdagmiddag een inleverplaats ingericht op de parkeerplaats van zwembad Groenendaal.

Volgens Gert-Jan van Ingen van Hart van Tiel is er aanzienlijk meer ingeleverd ten opzichte van vorig jaar. De koploper was een man met 120 zakken afval. Bij inleveren was de beloning 1 euro per zak of 150 FlipPas punten, 50% meer. Bij alle vuurwerkverkooppunten waren de gratis inzamelzakken te verkrijgen.

De FlipPas-organisatie stimuleert zo samen met de gemeente het opruimen van het afval. Het opruimen van vuurwerkafval zorgt voor meer veiligheid, voor zowel mens als dier. Onontploft vuurwerk kan een serieus gevaar opleveren als kinderen ermee spelen, of (huis)dieren het opeten. Daarnaast kan het achtergebleven afval voor gevaarlijk situaties zorgen als het glad wordt door vocht. Opgeruimd is netjes én veilig.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights