Maak tennisvereniging Ten Medel Tiel winnaar van de Duurzame Clubverkiezing 2018

Tennisvereniging Ten Medel heeft opmerkelijk nieuws. Samen met zes anderen is de vereniging genomineerd voor de prestigieuze verkiezing tot winnaar van de Duurzame Clubverkiezing 2018. De meeste stemmen bepalen wie uiteindelijk de titel krijgt. Het zou mooi zijn wanneer die eer aan deze Tielse vereniging te beurt valt. De Tielenaar steunt daarom graag de oproep van de vereniging om via het uitbrengen van een stem deze eretitel van de meest duurzame sportclub van Nederland naar Tiel te halen.

Vanaf 2017 heeft de vereniging heel veel werk gemaakt van het verduurzamen van het tennispark en ook veel aandacht besteed aan het milieubewustzijn en gedrag van de leden.

De club nam maar liefst 48 verschillende energiebesparende maatregelen. Zo werd het hele park voorzien van ledlampen en kan de baanverlichting gedimd worden. Het dak van het clubhuis kreeg 77 zonnepanelen, een energiecoördinator bekeek alle elektrische apparatuur en de verwarming met als resultaat een aanzienlijke besparing op elektriciteit en gas. Plastic bekers werden taboe en het restauratieve aanbod in het clubgebouw gezonder en duurzamer. Het beetje energie dat de club nog nodig heeft is natuurlijk groen. Afval wordt zorgvuldig gescheiden en ook bij de aankoop van materiaal is duurzaamheid een beslissende factor. De energiecoördinator adviseert ook bij de aanschaf van hulpmiddelen en apparatuur. Naast de prijs zijn ook het energieverbruik en de milieubelasting mede beslissende factoren.

Bijzonder is dat alle 48 energiebesparende maatregelen uitgevoerd zijn zonder dat het de vereniging extra geld kost. Daarvoor maakte de vereniging slim gebruik van subsidies, stimuleringsmaatregelen en goedkope leningen en natuurlijk de besparing op energiekosten. ,

De duurzame Club verkiezing 2018 wordt georganiseerd door ‘Sportief Opgewekt’ in samenwerking met Triodos Bank, Stichting Waarborgfonds Sport, Duurzaam Verenigen en Sportservice Noord-Brabant. De winnende vereniging krijgt een bedrag van 7500 euro dat aan energiebesparende maatregelen besteed moet worden.

Stemmen

Stemmen op het Tielse Ten Medel kunt u via deze link:

https://www.sportiefopgewekt.nl/clubverkiezing/#/club/ltv-ten-medel

Dan kom je op een website waar ‘LTV Ten Medel’ boven staat. Vlak daaronder zie je een oranje knop met de tekst: ‘Stem op deze club’. Als je deze knop aanklikt, word je gelinkt naar FaceBook. Je moet dan even inloggen op FB, waarna je jouw stem kan uitbrengen.

Op de pagina die dan verschijnt, vindt u ook een uitgebreide video, die Jan Bouwhuis samen met energiecoördinator Jan Muggen en presentatie / tekst Lisa Jansen van Ten Medel maakte. Daarin ziet u uitgebreid in beeld wat de vereniging allemaal gedaan heeft om de nominatie te verdienen en op welke manier de vereniging het klaar speelde om alle maatregelen met een vrijwel gesloten beurs te nemen. Die informatie staat ook in een uitgebreid informatiepakket dat gratis beschikbaar is voor verenigingen die ook duurzamer willen worden.

zie ook: https://detielenaar.nl/nieuws/2017/06/tennisvereniging-ten-medel-tiel-wordt-elektriciteit-neutraal/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights