Vrouwen pakken hun kans

Een feestje met een vleugje verdriet. Zo zou je de slotbijeenkomst met certificatenuitreiking van ‘Pak je Kans’ in de raadszaal kunnen noemen.

Anderhalf jaar hebben dames uit de hele regio gewerkt aan hun ontwikkeling. Ontdekken van de eigen talenten, taalvaardiger worden en leren communiceren en kunnen presenteren waren de doelen. En die doelen bleken donderdag 13 december bij de afsluiting bereikt. Verdriet was er omdat het project eindigde.

Zonder enige schroom vertelden de deelnemers met de microfoon in de hand en soms een beetje naar woorden zoekend vrijuit aan de talrijke aanwezigen wat zij geleerd hadden en hoe fijn het was om aan je eigen ontwikkeling te werken.

We noteerden: “ik ben trots op mijzelf; ik heb geleerd om Nederlands te durven spreken en niet bang te zijn om met vreemden in gesprek te gaan; ik heb ontdekt hoe belangrijk goed luisteren is; ik heb veel stappen gezet in het spreken.”

Maar er was meer. Cursusleidster: Elselien de Wolf: `Het was fijn om deze cursus te verzorgen. De dames waren gemotiveerd en leergierig. Naast kennis en vaardigheden is er ook gezocht naar ieders sterke kanten en is geleerd die te benutten. Er zijn nieuwe contacten en vriendschappen ontstaan. De combinatie van samen werken, meer weten en meer durven draagt bij aan een grotere zelfstandigheid.`

Margreet Griepink is regisseur sociaal domein bij de gemeente Tiel en leidde het project. Ook zij is heel tevreden. Tijdens het project hebben verschillende dames werk gevonden, anderen zijn actief geworden in het vrijwilligerswerk en – of gaan een vervolgopleiding doen bij bijvoorbeeld het ROC of de bibliotheek. Er is heel wat in beweging gezet.`

Pak je kans was een door de rijksoverheid gesubsidieerd project voor en door vrouwen met weinig mogelijkheden op de arbeidsmarkt die zich willen ontwikkelen om op eigen benen te staan. Gedurende een jaar konden de dames drie cursussen volgen. Aan iedere cursus deden bijna 40 dames mee.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights