Komst Fruitbelevingspark in Wadenoijen steeds dichter bij

Voor Aart Blom is alle twijfel weg. Hij is er van overtuigd dat zijn fruitbelevingspark er gaat komen. Wanneer er geen bezwaren van omwonenden komen, verwacht hij dat in 2020 de hekken opengaan.

Het fruitbelevingspark dat Aart voor ogen heeft is in veel opzichten uniek. De combinatie van vertier, educatie, streekproducten kopen, kunnen vergaderen, congresseren en lekker eten tussen de fruitbomen op een makkelijk bereikbare plek is uniek. Door zijn veelzijdigheid zal het veel soorten bezoekers trekken. Het feit dat er geen toegangsprijs betaald hoeft te worden en het parkeren gratis is, zal daarbij flink helpen.

De plannen van Blom zijn hoewel ze nog niet in detail uitgewerkt zijn niet misselijk. Richard de Bruin, directeur van het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland wijst al jaren op het gemis aan een grote publiekstrekker in het Rivierengebied. Vanaf 2008 is hij bezig om een voor toeristen aantrekkelijke dagactiviteit van de grond te krijgen. Hij is erg enthousiast over de plannen van Blom, die hij met raad en daad bijgestaan heeft en verwacht dat het park meer dan 200.000 bezoekers per jaar zal trekken. .

Weer Jamfabrieken sapfabriek in gemeente Tiel

Alles in het nieuwe park zal gericht zijn op het ervaren en genieten van de Betuwe. Zo is Blom van plan op het terrein een kleine jamfabriek te bouwen. Het idee is om deze te voorzien van een voorgevel, die een kopie is van de oude sap fabriek, die in Tiel als herinnering aan conservenfabriek De Betuwe, behouden is. Ook brood en andere producten moeten op het terrein gemaakt worden. Zo kunnen de bezoekers zien hoe hun voedsel gemaakt wordt. Deze producten worden samen met de producten van andere producenten van streekproducten verkocht in de eigen grote landgoed winkel en gebruikt in het restaurant . Het park wordt gecompleteerd met een eenvoudige maar avontuurlijke speelplaats voor kinderen, een waterpartij en een vergader- en congresgelegenheid.

Geweldige locatie

Richard de Bruin: “Dit is een geweldige locatie. Vlak bij een rustige op- en afrit van de A15 en temidden van al aanwezige fruitbomen. Omwonenden zullen er weinig hinder van hebben. Mooi is dat de hele streek er bij betrokken wordt. Blom is van plan om het hele park te bouwen met zoveel mogelijk inschakeling van lokale en regionale bedrijven. Hij is geweldig enthousiast en heeft bewezen met de geslaagde activiteiten in de kersentijd dat hij publiek weet te trekken en te boeien.”

Tijdens de informatieavond op 5 november treffen we de vader van Aart, Jan Blom. “Het organiseren van attracties rond het thema fruit zit in onze familiegenen. Zestig jaar geleden haalden we alle landelijke dagbladen met onze levende muziekprogramma’s in de kersenboomgaard. Dat was toen uniek. Ik heb alle vertrouwen in dit project.

De Bruin wijst ook op de uitstraling voor de hele regio. “Een kort of langer bezoek aan het Rivierengebied wordt door dit park een stuk aantrekkelijker. Mensen zullen er gemiddeld 2 tot drie uur verblijven en dan wat anders in de streek gaan doen.

De eerste hobbel die Blom moet nemen is het wijzigen van het bestemmingsplan van zijn boomgaard in Wadenoijen.  Omwonenden kunnen het proces met bezwaarschriften vertragen. Maar ook die kans lijkt gering. Onder de vele omwonenden hoorde ik niemand die ernstige bezwaren heeft. Een enkeling is wel wat bezorgd over de toename van het autoverkeer in de vrij smalle straten van Wadenoijen. Het helpt dat Blom tot negen jaar geleden in Wadenoijen woonde en voor werk in het dorp zorgt. Blom zelf schat het aantal medewerkers dat nodig is om het park in het hoogseizoen te laten draaien op 40 tot 50 mensen.

Tijdens de informatieavond kweekt hij veel goodwill door de prima organisatie, de restauratieve verzorging en de open manier waarop hij informatie geeft. De bijna 100 belangstellenden, waarvan velen uit Wadenoijen, worden hartelijk welkom geheten en geïnformeerd over de inhoud van de avond door vriendelijke dames. Voor iedereen is er erwtensoep, appelgebak, een bordje warme stoofperen en een heerlijk vruchtendrankje. Na afloop krijgt iedereen tot zijn verbazing nog een fles kersensap mee naar huis. Aart kan niet meer stuk.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights