Walking football voor Tielse Molukkers

Onder de vleugels van amateurclubs spelen in Nederland al driehonderd walkingfootball-groepen. Theole was er al een tijd mee bezig en sinds vandaag is de kans groot dat er ook een Molukse groep geformeerd wordt. Oud-prof en ´Tielse zoon´ Simon Tahamata was er bij toen afgevaardigden van het Nationaal Fonds Ouderen vrijdag een soort van aftrap deden.

Ongeveer tweehonderd walking-voetballers waren vanuit het Rivierenland naar het Theoleveld gekomen voor een toernooi. Maar eerst werd er een warming up gehouden. De organisatoren van de Molukkers haakten met hun idee aan bij dat toernooi maar maakten er geen deel van uit. Ze hadden trouwens ook (nog) geen tenue.

De opkomst van Molukkers in de kantine van Theole was groot. Dat viel alleszins mee, het was niet verwacht. ´Molukkers zijn heel sport-minded maar dat geldt zeker niet voor de ouderen onder hen. Die trekken zich vaak in zichzelf terug´, zei een van de sprekers, zelf trouwens ook Moluks. Daarom vond hij het mooi dat de kantine met zeker dertig molukkers gevuld was. Daarvan stonden er een half uurtje later vijftien op het trainingsveld onder leiding van onder andere Simon Tahamata. Ze hadden zich in de hen toebedeelde kleedkamer 8 nauwelijks omgekleed. Alleen voetbalschoenen hadden ze aangetrokken . Hun kloffie hadden ze aangehouden want er woei een koude wind over het veld. De pret was groot want – en dat werd in de kantine door verschillende sprekers benadrukt – het is een sportief spelletje. Er mag gelachen worden. ´Feesten feesten feesten, dat moet het zijn´, werd het publiek voorgehouden. Vooral ´de derde helft´ is dat.

De naam van de Theolegroep is ´Betuwse Bikkels´. Wat de naam van de mogelijke Molukse groep zal worden is nog niet bekend. Maar mogelijk zal dat Chans zijn. Die naam werd door Simon Tahamata terloops genoemd. Onder die naam hebben de Tielse Molukkers vroeger heel wat eerste plaatsen bereikt, vooral met zaalvoetbal.

Bij fotos

Op het hoofdveld van Theole speelden ongeveer tweehonderd ´wandelvoetballers´ hun toernooi, terwijl op het trainingsveld na voorlichting in de kantine een groep van vijftien Molukkers een warming-up deed. Vijftien is niet slecht. Meestal is de opkomst de eerste keer vijf of zes en bij uitzondering vijftien.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights