Tiel-Oost doet het voortaan wel zelf

Wethouder Groen overhandigt een cheque van 500 euro als teken dat de speeltuin, uitlaatplaats en heesterhagen in Tiel-Oost in eigen beheer zijn overgegaan.

Operatie Groen Tiel-Oost. Zo heet het streven om in die wijk speeltuintjes, hondenuitlaatplaatsen en hier en daar wat openbaar groen over te nemen in eigen beheer. Het komt voort uit de al zo lang bestaande ´Burendag´. Wethouder Groen – over een naam gesproken – bekrachtigde dezer dagen de overname met een cheque van 500 euro.

In Tiel-Oost is er veel enthousiasme over. Dat komt doordat het niet alleen een idee is maar dat het ook goed zichtbaar is. Er werd ditmaal een speelterreintje ‘De Mees’ aan de Meeslaan schoongesopt, heesters rond de hondenuitlaatplaats werden gesnoeid en het wandelpad werd onkruidvrij gemaakt. Subsidies werden verkregen van het Oranjefonds en uit het budget van de raadswerkgroep ´Wonderschoon Wonen´. Voor de gemeente is het enthousiasme van de wijk aanstekelijk. Dat bleek bij de al genoemde activiteiten toen enkele ambtenaren het met eigen ogen wilden zien.

Een belangrijk man bij dit alles is Erik Hout (45) die de secretaris is van de Operatie Groen Tiel-Oost én van de Stichting Oosthonk. Rotterdammer van geboorte streek hij dertien jaar geleden neer in Tiel en is nu sinds drie jaar secretaris.

Hout zegt dat de meeste buurtbewoners die zich meldden voor de activiteiten hondeneigenaren zijn. Die komen er zo ongeveer elke dag met hun hond en zien wat er hier zoal gedaan moet worden aan schoonmaken, onkruidvrij maken en groen snoeien. Het opruimen van de uitwerpselen is overigens een taak die door de AVRI uitgevoerd wordt, in opdracht van de gemeente. Ongeveer eens in de twee weken gebeurt dat.

Zo´n Burendag wordt op 10 november weer gehouden. ´Burendag 2 punt nul´ heet die. Dan wordt er een kapschuur gebouwd. Dat is een schuur met een grote ´overhangende´ kap. Doel – schuilgelegenheid (tegen neerslag of scherpe zon) voor de ´baasjes´ als hun hond op de uitlaatplaats aan de Meeslaan rondloopt.

instructie in het Oosthonk

 

Ingrid Prijn poetst de speeltoestellen.

 

Kees Klaasen Bos leefde zich uit met een gesponsorde accu heggenschaar.

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights