Bouw jeugd corsowagen Tiel

Jeugd Tiel duikt met Neptunus in godenwereld

Bij de jeugdwagen van Tiel is woensdagmiddag 12 september nauwelijks jeugd. Die komen ’s avonds. We treffen wel wat ouderen zoals Huub van Welie en Petersen senior. Die zijn samen druk met voorbereidend werk voor de jeugd die ´s avonds in grote getale gaat plakken. De zoon van Petersen, Michael is ook aanwezig en wil, hoewel hij ook niet meer piepjong is, wel wat vertellen over de jeugdwagen.

meer foto’s onder de tekst

Michael Petersen noemt zich manusje van alles. Maar snel blijkt dat all-rounder een betere benaming is. Hij verricht allerlei hand- en spandiensten voor de jeugdwagen, voert producten aan maar is ook actief als lasser en doet veel andere technische klussen. Voordat hij aan de wagen begon, heeft hij eerst in januari meegeholpen om de corsohal te verbouwen. Daar is om ruimte te maken voor nieuwbouw door de nieuwe eigenaar aan de voorkant een stukje afgehaald. Michael: “Met een groepje vaklui binnen onze club hebben we toen in overleg met de eigenaar, die de materiaalkosten betaalde, aan de achterzijde een stuk aangebouwd. Want kleiner konden we echt niet. Drumpt die in dezelfde hal aan twee wagens bouwt, deed hetzelfde maar dan aan de voorzijde. Wij zijn erg blij dat we ondanks de eigendomswissel – de hal was tot voor kort eigendom van de gemeente – hier kunnen blijven.”

“Na die verbouwing moesten we direct verder met het laswerk en nu is de jeugdafdeling bezig met de laatste fase. Die jeugdafdeling is bij de corsoclub Tiel een onderdeel met een grote zelfstandigheid. Er is een eigen bestuur, ze regelen zelf het ontwerp de planning en nog veel meer. Ik, maar ook anderen leveren wat hand- en spandiensten en ook zijn er ouders en grootouders van de jongeren, die een handje helpen met het plakklaar maken van producten. We hebben hier een eigen koeling waar we kwetsbare producten in kunnen opslaan. De inkoop van producten doen we gezamenlijk. We hebben trouwens ook een fijne relatie met ‘Drumpt’. Als het nodig helpen we elkaar, wisselen producten uit. Wat de een tekort komt, kan de ander vaak wel missen. Vorig jaar hebben we met leden van vier corsoclubs Drumpt geholpen om op tijd klaar te zijn. Er is overigens voor zover ik weet nog nooit een wagen niet op tijd klaar gekomen.

De jeugdwagen ligt behoorlijk op schema, maar er moet nog veel gebeuren. Voor mij is er genoeg te doen. Ik heb voor het corso twee weken vakantie genomen. Dat is geen probleem. Je krijgt er veel voor terug. We hebben met de bouw geen problemen gehad.

De jeugdwagen heet “Zeesterren” en is ontworpen door Marloes van Nuijssenborgh en Ferry Freriks. Het is voor het eerst dat Marloes een wagen mee ontwerpt. Ze heeft wel eerder een fruitmozaïek ontworpen. Ferry heeft ervaring bij corsoclub Geldermalsen. Amor bracht haar naar de corsoclub Tiel. De wagen heet zeesterren. Drie zeepaardjes trekken een speedboot met daarin Neptunus, de god van de zee. Hij is de ster van de wagen, maar natuurlijk zijn er ook gewone zeesterren. Iedere dag zijn er hier meer dan twintig jongeren die er aan bouwen. De jeugdafdeling heeft al veel mooie talenten voor het corso voortgebracht.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights