Bouw jeugd corsowagen Drumpt

Jeugd Drumpt laat de vogels niet vliegen

Op industrieterrein Latenstein gonst het van de activiteiten. In een deel van de oude gemeentewerf worden maar liefst vier corsowagens gebouwd. In de laatste corsoweek zijn er iedere dag meer dan 200 mensen hard aan het werk. We namen bij alle wagens een kijkje. In deze bijdrage doen we verslag van wat we hoorden over de jeugdafdeling van de corsoclub Drumpt.

meer foto’s onder de tekst

En oudgediende weet te vertellen dat Drumpt dit jaar voor de 53e keer met een grote wagen en al 43 jaar met een jeugdwagen meedoet aan het corso. Vanuit de vaste en ervaren kern van de bouwers van de grote wagen worden ieder jaar enkele leden gekozen die alle werkzaamheden rond de jeugdwagen coördineren en faciliteren. Een van hen is de enthousiaste Claudia Zwaan. Claudia is blij met de aandacht die de Tielenaar aan de Tielse inzendingen schenkt en wil graag meer vertellen over de jeugdafdeling van Drumpt. `

Claudia: Om mee te bouwen aan de jeugdwagen moet je bij ons in principe tussen de acht en 16 jaar oud zijn. Wordt je ouder dan zien we onze jeugdleden graag doorstromen naar de ‘grote wagen’. Op dit moment hebben we ongeveer 55 actieve jeugdleden. Die komen voor het grootste deel uit Drumpt, maar dat is niet noodzakelijk. We hebben dan ook best veel leden uit de rest van Tiel en zelfs daarbuiten. Veel jongeren zijn enthousiast geworden nadat ze met een vriend of vriendin zijn komen kijken en een keer meegeholpen hebben. De oudere jeugd doet doorgaans het moeilijke werk, helpt bij het begeleiden en opleiden van nieuwkomers en denkt en organiseert mee. Ik vind het zelf erg leuk om mede leiding te geven aan onze jeugdploeg. De sfeer is heel goed, iedereen is erg enthousiast en komt ook trouw. Er wordt serieus en hard gewerkt, want de wagen moet wel op tijd af. Dat gaat lukken. We proberen vrijdag bijtijds klaar te zijn, zodat we fit genoeg zijn om zaterdag niet alleen ’s middags maar ook ’s avonds van het corso te kunnen genieten.

Onze ontwerper (die op het moment van het gesprek helaas niet aanwezig was), heeft een mooi ontwerp gemaakt. De wagen heet huisvogels. Drie bekende vogels: een uil, een papegaai en een kraai zitten ieder apart opgesloten in een huisje. Alles loopt volgens plan. Een rondgang bij het donker vind ik een goed idee. Het verlichten van de wagen levert met de technische kennis van onze club geen problemen op. De wagen wordt wel wat duurder.

De deelnemers aan de jeugdwagen zijn voor ons een belangrijke kweekvijver voor de grote wagen. Jongeren, die in Tiel blijven wonen, stromen vaak door. Wanneer men buiten de stad gaat studeren stopt het natuurlijk. Maar ook dan zie je vaak dat mensen na een aantal jaren hun oude liefde weer oppakken. Het corso blijft aan je trekken.”

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights