Ingebruikname buitenkast AED en ondertekening afspraken Stichting HeartSafe Tiel

AED

Vrijdag heeft wethouder Driessen een nieuwe buitenkast voor een AED in gebruik gesteld bij de Drumptse Hof. Ook ondertekenden vertegenwoordigers van de Stichting HeartSafe Tiel en de gemeente ter plaatse de samenwerkingsafspraken.

In de raadsvergadering van 8 november 2017 heeft de gemeenteraad van Tiel unaniem besloten om geld beschikbaar te stellen om Tiel meer ‘Hartveilig’ te krijgen. Door initiatiefnemer mevrouw Duquesnoy – van den Heuvel en wethouder Driessen zijn er afgelopen maanden gesprekken gevoerd met het bestuur van Stichting Heartsafe Tiel.

Laatste

Dit was tevens de laatste ‘handeling’ die wethouder Henk Driessen als wethouder mocht uitvoeren. Nog een aantal bezoeken en dan zit zijn taak er op.

Stichting HeartSafe
Stichting HeartSafe Tiel zet zich in om mensen die een hartstilstand krijgen snel te helpen. Bij een harstilstand is een snelle reanimatie erg belangrijk. Daarom zet deze stichting zich in om in de hele gemeente AED’s te plaatsen én werkt aan een netwerk van 24 uur per dag bereikbare AED’s in de gemeente Tiel. Een AED is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt om iemand te reanimeren. Zo kunnen mensen snel gereanimeerd worden en kunnen levens worden gered.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights