Herstel brug Oliemolenpad over stadsgracht

Bang

Gisteren zijn de leuningen verwijderd en vervangen door een noodleuning van het fiets- en voetgangers brugje in het Oliemolenpad. Deze hond was bang voor de verandering en dorst de brug niet meer over.


Herstel
Maandag 11 juni start de gemeente met het herstellen van het bruggetje in het Oliemolenpad tussen de Oliemolenwal en Konijnenwal. Het werk duurt tot en met 14 juli. In die periode kunnen voetgangers en fietsers het bruggetje niet gebruiken. Een omleidingsroute staat aangegeven.

De brug is aangelegd in 1940. Herstel is nodig omdat de constructie niet meer voldoet aan de eisen. Ook is onderhoud nodig aan het staal.
Het herstellen van de brug gebeurt volgens de eisen van de monumentencommissie.

Het herstel in 2007

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights