Goedkeuring voor 21 appartementen in oude postkantoor Tiel

Op de begane grond van het oude postkantoor aan het Hoogeinde 9 – 13 komen 8 appartementen, elders in het gebouw 13. Met deze ontwikkeling verbetert de kwaliteit van het gebied en komt er een einde aan de leegstand. In maart dit jaar informeerde de initiatiefnemer de omwonenden. Zij waren positief over het plan en blij dat het pand opgeknapt wordt.

Het college heeft besloten een omgevingsvergunning aan de projectontwikkelaar te verlenen voor de bouw van deze appartementen op de begane grond. Op de verdiepingen is wonen al toegestaan. De appartementen worden duurzaam gebouwd, zonder gasaansluiting.

De grootte van de appertementen is tussen de 42 en 150 m2 en zowel voor starters, doorstromers als senioren bestemd. Het parkeerterrein aan de achterzijde wordt opnieuw ingericht met zoveel mogelijk groen, oude straatstenen, haagjes, leilindes en karakteristieke lantaarns. Op de plaats van het oude ‘diensthuis’ komt een woning.

De werkzaamheden zullen waarschijnlijk in augustus 2018 starten en ongeveer 1 jaar duren.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights