Flipje heeft een nieuw Fairtrade kostuum

Het nieuwe Fairtrade pak voor Flipje is zaterdagochtend 9 juni op de Groenmarkt in Tiel onthuld als start voor de Fairtrade fietstocht Happen en Trappen. Zaterdag eind van de middag mocht Flipje zijn pak weer uit doen.

 

Flipje is gekleed in een wereldbol met alle werelddelen erop en met een duidelijke aanwijzing dat Tiel een Fairtrade gemeente is. De Zuidpool is wit, evenals de Noordpool, maar mét een deel dat smeltend ijs voorstelt, i.v.m. de opwarming van de aarde.

Een bijzondere tulband-achtige hoofdtooi van Fairtrade stof maakt het geheel af. Deze stof komt van Sari Fair Fashion. Zij verkopen kleding en stoffen die voldoen aan Fairtrade voorwaarden en dus recht doen aan producenten en milieu wereldwijd.

Dit is alweer een mooi pakje van de hand van Marjan Nielsen. Ondernemersvereniging Hart van Tiel wil graag dat Flipje in navolging van Manneke Pis veel verschillende pakjes krijgt.

De eerste Fairtrade fietstocht met ongeveer 30 deelnemers was ca. 25 km lang, rondom Tiel. De fietstocht startte bij de Wereldwinkel. Tijdens de route kreeg men FairTrade koffie met gebak bij Camping Zennewijnen, een heerlijke biologische soep bij Zorgboerderij Kei in Wadenoijen, een streekbroodje met sap van Prince Heerlijk in Kapel Avezaath en een lekker toetje bij Hart van de Betuwe.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights