Kangoeroedag georganiseerd door Tiel ’72

Bijna 400 kleuters deden woensdag 11 april mee aan de kangoeroedag van korfbalvereniging Tiel 72. Doel van de kangoeroedag is de kinderen van de groepen nul, een en twee van de basisscholen op een leuke manier kennis te laten maken met een balsport op een verenigingssportterrein. Het werd zoals ieder jaar weer een enorm succes. Kinderen en hun begeleiders genoten volop van de 10 spellen die de organisatie had uitgedacht op in totaal 20 veldjes.

Het is de vijfde keer dat Korfbalvereniging Tiel 72 een kangoeroedag organiseert. Dit maal doen 11 Tielse basisscholen mee. In 1,5 uur werken de kinderen het volledige parcours af. Daarna is het de beurt aan een tweede groep van bijna 200 kleuters. De organisatie loopt op rolletjes. Naast de leden van het organisatiecomité van de korfbalclub, helpen leerlingen van de sportklas van het Linge College en leerlingen van het Lek en Linge uit Geldermalsen met de organisatie en de begeleiding van de kinderen. Sponsor is het in Tiel gevestigde Niacet. Dat bedrijf zorgt er onder meer voor dat er per school een set T-shirts is van dezelfde kleur.

Alex van Valburg, lid van het organisatiecomité, kijkt vanaf het hoge terras van het clubgebouw van de korfbalvereniging tevreden neer op de bijna twee honderd kinderen van de eerste groep. “Met leuke spelletjes zijn ze gezond aan het bewegen, ontwikkelen ze hun balvaardigheid en genieten met volle teugen genieten van het buiten zijn in een voor hen nieuwe omgeving. Met de kangoeroedag willen we hen kennis laten maken met sporten in verenigingsverband. Veel van hen zijn nog nooit op een sportveld geweest. Dat is voor hen een geweldige ervaring. We hopen natuurlijk stilletjes dat een aantal deelnemertjes belangstelling krijgt voor onze club of een andere sportclub en in ieder geval gezond gaat of blijft bewegen. Een groot deel van onze driehonderd leden bestaat uit jeugd. Voor hen maken we het lidmaatschap extra aantrekkelijk. Zo hebben we ieder jaar onder meer een familiedag, met Pasen een eierzoekdag , een korfbalkamp op een kampeerboerderij en organiseren we een korfbalclinic. Die wordt gegeven door topkorfballers. We zijn echt een heel brede club. Zowel het topkorfbal als de recreatieve afdeling geven we veel aandacht. Maar de jaarlijkse kangoeroedag is een van de hoogtepunten. Het is heerlijk om te zien hoe die kleintjes genieten.

Wie interesse heeft kan vrijblijvend vier weken op zaterdag gratis komen trainen bij de kangoeroeclub. We organiseren dan leuke spelletjes met een knipoog naar korfbal. Iedereen mag vriendjes of vriendinnetjes meenemen.

Aan de rand van de velden treffen we voorzitter Bert de Rooij in gezelschap van Job van Eunen van de Koninklijke Nederlandse korfbalbond. Job is bij de landelijke koepelorganisatie verantwoordelijk voor de Kangoeroedagen en de trainersondersteuning. “ Job: Veel korfbalverenigingen organiseren kangoeroedagen. Maar voor wat hier gebeurt heb ik grote bewondering. Het is heel leuk voor de kinderen en uitstekend georganiseerd.” Voorzitter De Rooij wijst er nog eens op dat de kangoeroedag goed past in de ‘Heel Tiel beweegt’ aanpak. Er zitten hier ongetwijfeld een aantal kinderen bij, die nog nooit in verenigingsverband gesport hebben en hier ontdekken hoe leuk dat kan zijn”.

http://www.tiel72.nl/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights