Broedende beschermde vogel kauw vertraagt sloop tankstation Dijkhuizen

TIEL Bij de sloop van tankstation Dijkhuizen aan de Havendijk is een broedende kauw ontdekt in de te slopen schoorsteen van 1 van de gebouwen. Onderzoek van ecologisch adviesbureau De Groene Ruimte uit Wageningen, een ecologisch onderzoek heeft uitgewezen dat er in de schoorsteen een vogel met nest zit.

tekst gaat door onder de video

De kauw is een beschermde inheemse diersoort. Dit betekent dat tot de jonge vogels zijn uitgevlogen er geen sloopwerkzaamheden aan de schoorsteen kunnen plaatsvinden. Een deel van het pand blijft staan ter ondersteuning. De rest van het pand kan wel gesloopt worden. Het kan ongeveer acht weken duren voor er verder kan worden gegaan met de werkzaamheden. De broedduur is 16 dagen en de jongen vliegen na ca. 30 dagen uit Het tankstation en gebouwen zouden eigenlijk voor 1 mei in zijn geheel gesloopt moeten zijn. Deze deadline kan nu niet worden gehaald.

zie ook:

https://detielenaar.nl/nieuws/2017/12/sloop-dijkhuizen-garage-echteldsedijk-tiel-van-start/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights