Terugblik op het jaar 2016 in Tiel; juli

Door Bert Leenders op maandag 2 januari 2017, geplaatst in Nieuws, Historie. Tiel, 06 juli. Luchtfoto opening Waterplein in Tiel Oost.Tiel, 06 juli. Luchtfoto opening Waterplein in Tiel Oost.

Op 6 juli is het feest in Tiel- Oost. Het Waterplein op de plaats van de gesloopte katholieke kerk Van de Menswording wordt officieel geopend. Het plein krijg verschillende functies. Naast ontmoetingsplek en kinderspeelplaats voor de buurt en de leerlingen van de basisschool De Achtbaan wordt het verdiepte plein ook wateropvang. Het is na de revitalisatie van Latenstein en de renovatie van woningen in de Vogelbuurt een belangrijke mijlpaal om Tiel-Oost mooier en droger te maken. Bewoners zouden ook graag de auto-opslag van autorecycling Reuvers in het gebied zien verdwijnen. Maar daarvoor wil de gemeenteraad geen middelen ter beschikking stellen. Ook het plan voor de bouw van een retailcentrum voor winkels op het gebied van recreatie en  artikelen voor huis- en tuin is eerder in de diepvries beland.  Er is onvoldoende belangstelling voor dit  project.

De bouw van het cultuurkwartier ‘De Westluidense Poort’ nadert een volgend fase. Deze maand wordt de afdekkende vloer op de begane grond gestort en kan het afwerken van de garage beginnen. In augustus beginnen de bouwvakkers aan het cultuurgebouw.

Twee leden van D66 breken met hun partij. Robert van Galen en Liesbeth Rooders vinden dat de fractie te veel steum geeft  aan de gesloten bestuursstructuur van de gemeente. De gemeenteraad vergadert te veel achter gesloten deuren.  Zij besluiten  tot ongenoegen van de overige leden van de D66-fractie hun zetel te behouden en geven  hun tweemansfractie de naam  OD 16. De gemeenteraad, die uit 25 leden bestaat,  telt tot de volgende verkiezingen nu 10 fracties.

Metaalfabriek Latenstein sluit de poorten. Het bedrijf, dat 70 jaar geleden als metaalfabriek Velders & Schoots op de plek waar nu centrum voor de kunsten De Plantage staat, begon, was lang een flinke toeleverancier van onderdelen voor onder andere Volkswagen en Audi. Vorig jaar werd het bedrijf overgenomen door een Duitse ondernemer. Die concludeerde al snel dat het bedrijf niet levensvatbaar meer was. Ruim honderd medewerkers moeten op zoek naar een andere baan.   

 Op 31 juli is Tiel weer wielerstad. Straten in de binnenstad worden omgetoverd in een uitdagend wielerparcours. Start en finish zijn op de Waalkade. Daar is ook het meeste publiek te vinden. Wilco Kelderman werd eerste bij de profs en Laurens ten Dam goede tweede. Tielenaar Eddy van IJzendoorn is de snelste bij de amateurs. Een week eerder kon iedereen op de fiets. Flipjes toertocht trok toen veel deelnemers die konden kiezen uit verschillende afstanden.

 

Tiel, 02 juli. Presentatie website Oorlogslachtoffers WO2 in de St. Maartenskerk door de Historische Werkgroep Tiel HWT. Stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek en organist Ben Middeldorp verzorgden de muziek.Tiel, 02 juli. Presentatie website Oorlogslachtoffers WO2 in de St. Maartenskerk door de Historische Werkgroep Tiel HWT. Stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek en organist Ben Middeldorp verzorgden de muziek.Tiel, 03 juli. Tiel Toont haar kunst en cultuur in de binnenstad.Tiel, 03 juli. Tiel Toont haar kunst en cultuur in de binnenstad.Tiel, 03 juli. Tiel Toont haar kunst en cultuur in de binnenstad.Tiel, 03 juli. Tiel Toont haar kunst en cultuur in de binnenstad.Tiel, 05 juli. WLP Bouwwerkzaamheden aan de parkeergarage bij het Cultuurcentrum Westluidense PoortTiel, 05 juli. WLP Bouwwerkzaamheden aan de parkeergarage bij het Cultuurcentrum Westluidense PoortTiel, 06 juli. Reuvers ligt nog steeds overhoop met de gemeente Tiel. Gedeelte terrein Reuvers auto recycling op het Vijverterrein Tiel Oost.Tiel, 06 juli. Reuvers ligt nog steeds overhoop met de gemeente Tiel. Gedeelte terrein Reuvers auto recycling op het Vijverterrein Tiel Oost.Tiel, 06 juli. Opening Waterplein in Tiel Oost.Tiel, 06 juli. Opening Waterplein in Tiel Oost.Tiel, 06 juli. Opening Waterplein in Tiel Oost.Tiel, 06 juli. Opening Waterplein in Tiel Oost.Tiel, 06 juli. Openingshandeling Waterplein in Tiel Oost.Tiel, 06 juli. Openingshandeling Waterplein in Tiel Oost.Tiel, 13 juli. Houtkunstenaar Jos Bregman. Hij is bezig net het maken van een kunstwwerk ter ere van Joan Derk baron van der Capellen tot den Pol, welke op 4 november in de Stadhuistuin onthuld zal worden.Tiel, 13 juli. Houtkunstenaar Jos Bregman. Hij is bezig net het maken van een kunstwwerk ter ere van Joan Derk baron van der Capellen tot den Pol, welke op 4 november in de Stadhuistuin onthuld zal worden.Tiel, 14 juli. Luchtfoto Bellevue met op de achtergrond bouw werkzaamheden aan parkeergarage en Cultuurcentrum Westluidense Poort.Tiel, 14 juli. Luchtfoto Bellevue met op de achtergrond bouw werkzaamheden aan parkeergarage en Cultuurcentrum Westluidense Poort.Tiel, 14 juli. Pano luchtfoto bouw werkzaamheden aan parkeergarage en Cultuurcentrum Westluidense Poort.Tiel, 14 juli. Pano luchtfoto bouw werkzaamheden aan parkeergarage en Cultuurcentrum Westluidense Poort.Tiel, 21 juli. De fruitstal mag 6 weken op de promenade Hoogeindsestraat staan ipv bij de Waal.Tiel, 21 juli. De fruitstal mag 6 weken op de promenade Hoogeindsestraat staan ipv bij de Waal.Tiel, 26 juli. De Zocherbrug is verlicht. De voetgangersbrug 'GoudenSlinger' over de gracht nabij het Kalverbos.Tiel, 26 juli. De Zocherbrug is verlicht. De voetgangersbrug ‘GoudenSlinger’ over de gracht nabij het Kalverbos.Tiel, 28 juli. Herinrichting van de raadszaal. De eerste vergadering in de nieuw ingerichte zaal is op 24 augustus.Tiel, 28 juli. Herinrichting van de raadszaal. De eerste vergadering in de nieuw ingerichte zaal is op 24 augustus.Wadenoijen, 30 juli. Open Kersendagen met stands, muziek, en allerlei activiteiten. Tevens de prijsuitreiking van de winactie 'Betuwe Kers' door Flipje en kersenprinses.Wadenoijen, 30 juli. Open Kersendagen met stands, muziek, en allerlei activiteiten. Tevens de prijsuitreiking van de winactie ‘Betuwe Kers’ door Flipje en kersenprinses.Tiel, 31 juli. Expositie Tali Pusar in het Flipje en Streekmuseum in het kader van de herdenking 65 jaar Molukkers in Nederland en 55 jaar Molukse wijk in Tiel, 30 juli tot en met 18 september.Tiel, 31 juli. Expositie Tali Pusar in het Flipje en Streekmuseum in het kader van de herdenking 65 jaar Molukkers in Nederland en 55 jaar Molukse wijk in Tiel, 30 juli tot en met 18 september.Tiel, 31 juli. Profronde van Tiel.Tiel, 31 juli. Profronde van Tiel.Tiel, 31 juli. Profronde van Tiel.Tiel, 31 juli. Profronde van Tiel.Tiel, 31 juli. Profronde van Tiel.Tiel, 31 juli. Profronde van Tiel.Tiel, 31 juli. Profronde van Tiel.Tiel, 31 juli. Profronde van Tiel.Tiel, 31 juli. Profronde van Tiel, Winnaar Wilco Kelderman, 2e Laurens ten Dam en 3e Patryk Stosz.Tiel, 31 juli. Profronde van Tiel, Winnaar Wilco Kelderman, 2e Laurens ten Dam en 3e Patryk Stosz.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights