Terugblik op het jaar 2016 in Tiel; augustus

Door Bert Leenders op dinsdag 3 januari 2017, geplaatst in Nieuws, Historie. Tiel, 19 Augustus. Langs de Schaarsdijkweg zijn de werkzaamheden gestart voor de aanleg van Wielersportcentrum De Betuwe. Op het terrein wordt een parcours aangelegd voor TFCC 'De Weirijders' en 'JvR de Batauwers'.Tiel, 19 Augustus. Langs de Schaarsdijkweg zijn de werkzaamheden gestart voor de aanleg van Wielersportcentrum De Betuwe. Op het terrein wordt een parcours aangelegd voor TFCC ‘De Weirijders’ en ‘JvR de Batauwers’.

Wellicht krijgt Tiel er in de toekomst een topsporter van formaat bij. De elfjarige Floor Lissone wordt  samen met Laurel Polman uit Spijkenisse op dertien augustus tweede in het dubbelspel tijdens de Nederlandse jeugdkampioenschappen tennis in Hilversum in de categorie meisjes dubbel 12 jaar. De beide jongedames  trainen veel en hebben dit jaar met succes aan verschillende toernooien in het buitenland meegedaan.

De economie komt langzaam maar gestaag uit het dal. De huizenprijzen in Tiel vertonen weliswaar nog geen noemenswaardige stijging, maar het aantal verkopen stijgt wel. Ook de werkloosheid  vertoont een dalende tendens.

Al in 2015 besloot de gemeenteraad in te stemmen met een aanmerkelijke verbetereing van het Lingecollege.   Deze maand tekenden Peter Ronner, bestuurder van het Linge College en onderwijswethouder Laurens Verspuij daartoe een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente Tiel gaat 17 miljoen steken in de verbetering van  de huisvesting. Het Lingecollege legt zelf een miljoen op tafel. Als eerste wordt begonnen met een nieuw gebouw voor de MAVO. De Mavo wordt een zelfstandige organisatorische eenheid binnen de scholencluster. Achtereenvolgens  worden de locaties  Heiligestraat en Teisterbantlaan grondig aangepakt. OM de nieuwbouw en renovatie te kunnen betalen moet de gemeente in 2018 wel de OZB l met 10 % verhogen.   

Dit jaar is het 65 jaar geleden dat veel Molukkers naar Nederland kwamen. 55 jaar geleden betrok een aantal van hen de voor hen gebouwde woonwijk in Tiel-West. Beide jubilea worden herdacht en gevierd met een tentoonstelling in het Flipje- en Streekmuseum en een muzikaal feest rond de Sint Maartenskerk.  

Tiel, 19 Augustus. Langs de Schaarsdijkweg zijn de werkzaamheden gestart voor de aanleg van Wielersportcentrum De Betuwe. Op het terrein wordt een parcours aangelegd voor TFCC 'De Weirijders' en 'JvR de Batauwers'. Door Harteman wordt ECO zand aangebracht.Tiel, 19 Augustus. Langs de Schaarsdijkweg zijn de werkzaamheden gestart voor de aanleg van Wielersportcentrum De Betuwe. Op het terrein wordt een parcours aangelegd voor TFCC ‘De Weirijders’ en ‘JvR de Batauwers’. Door Harteman wordt ECO zand aangebracht.Tiel, 24 Augustus. Flipje op wielen via het voetveer Pomona naar Maas en Waal voor een tocht van 22 km. Op 20 juli was de tocht vanwege de warmte afgelast maar ook nu moeten de 24 deelnemers de warmte trotseren.Tiel, 24 Augustus. Flipje op wielen via het voetveer Pomona naar Maas en Waal voor een tocht van 22 km. Op 20 juli was de tocht vanwege de warmte afgelast maar ook nu moeten de 24 deelnemers de warmte trotseren.Tiel, 24 Augustus. De huisvesting van het Lingecollege op de locaties Teisterbantlaan/Tielerwaardlaan en Heiligestraat wordt ingrijpend verbeterd. Zo wordt aan de Tielerwaardlaan op de plaats van de fietsenstalling een nieuw gebouw voor de MAVO gebouwd en vervolgens wordt het HAVO/VWO gebouw aan de Heiligestraat vernieuwd. Tenslotte krijgt ook het VMBO gebouw aan de Teisterbantlaan een opknapbeurt. Daarna wordt een deel van het gebouw aan de Teisterbandlaan gesloopt. na eerst als wissellokaal gebruikt te zijn. Om dit project organisatorisch goed te laten verlopen, hebben de gemeente en het Lingecollege afspraken gemaakt. Deze afspraken zijn opgenomen in een samenwerkingsovereenkomst en in bijzijn van een schoolklas door Wethouder Verspui en de heer Ronner van het Lingecollege getekend.Tiel, 24 Augustus. De huisvesting van het Lingecollege op de locaties Teisterbantlaan/Tielerwaardlaan en Heiligestraat wordt ingrijpend verbeterd. Zo wordt aan de Tielerwaardlaan op de plaats van de fietsenstalling een nieuw gebouw voor de MAVO gebouwd en vervolgens wordt het HAVO/VWO gebouw aan de Heiligestraat vernieuwd. Tenslotte krijgt ook het VMBO gebouw aan de Teisterbantlaan een opknapbeurt. Daarna wordt een deel van het gebouw aan de Teisterbandlaan gesloopt. na eerst als wissellokaal gebruikt te zijn. Om dit project organisatorisch goed te laten verlopen, hebben de gemeente en het Lingecollege afspraken gemaakt. Deze afspraken zijn opgenomen in een samenwerkingsovereenkomst en in bijzijn van een schoolklas door Wethouder Verspui en de heer Ronner van het Lingecollege getekend.Tiel, 24 Augustus. De huisvesting van het Lingecollege op de locaties Teisterbantlaan/Tielerwaardlaan en Heiligestraat wordt ingrijpend verbeterd. Zo wordt aan de Tielerwaardlaan op de plaats van de fietsenstalling een nieuw gebouw voor de MAVO gebouwd.Tiel, 24 Augustus. De huisvesting van het Lingecollege op de locaties Teisterbantlaan/Tielerwaardlaan en Heiligestraat wordt ingrijpend verbeterd. Zo wordt aan de Tielerwaardlaan op de plaats van de fietsenstalling een nieuw gebouw voor de MAVO gebouwd.Tiel, 24 Augustus. De eerste raadsvergadering in de vernieuwde raadszaal. Een tegenvaller was dat de videoinstallatie door technische problemen niet in gebruik genomen kon worden.Tiel, 24 Augustus. De eerste raadsvergadering in de vernieuwde raadszaal. Een tegenvaller was dat de videoinstallatie door technische problemen niet in gebruik genomen kon worden.Tiel, 27 Augustus. Zaterdagmorgen is een groep vrijwilligers van Stichting 4-stromenland van start gegaan met het inrichten van het Kalverbos en aanbrengen van verlichting langs de stadsgracht.Tiel, 27 Augustus. Zaterdagmorgen is een groep vrijwilligers van Stichting 4-stromenland van start gegaan met het inrichten van het Kalverbos en aanbrengen van verlichting langs de stadsgracht.Tiel, 27 Augustus. Namens de Molukse gemeenschap in Tiel presenteert de Stichting Buah Hati, in samenwerking met de Stichting Beiaard Tiel, een eerste Moluks Lied- of Lagu-lagu-festival met beiaardbegeleiding in Nederland op het terrein rond de toren van de Sint Maartenskerk.Tiel, 27 Augustus. Namens de Molukse gemeenschap in Tiel presenteert de Stichting Buah Hati, in samenwerking met de Stichting Beiaard Tiel, een eerste Moluks Lied- of Lagu-lagu-festival met beiaardbegeleiding in Nederland op het terrein rond de toren van de Sint Maartenskerk.Tiel, 30 Augustus. Dinsdagmiddag is de 1ste etappe van de Boels Ladies Tour van start gegaan, voor de derde maal uit Tiel vanaf de Groenmarkt.Tiel, 30 Augustus. Dinsdagmiddag is de 1ste etappe van de Boels Ladies Tour van start gegaan, voor de derde maal uit Tiel vanaf de Groenmarkt.Tiel, 30 Augustus. Dinsdagmiddag is de 1ste etappe van de Boels Ladies Tour met 89 deelnemers van start gegaan, voor de derde maal uit Tiel. Wethouder Driessen loste het startschot op de Groenmarkt waarna net buiten Tiel de wedstrijd begon. De finisch is na 100 km op Latenstein.Tiel, 30 Augustus. Dinsdagmiddag is de 1ste etappe van de Boels Ladies Tour met 89 deelnemers van start gegaan, voor de derde maal uit Tiel. Wethouder Driessen loste het startschot op de Groenmarkt waarna net buiten Tiel de wedstrijd begon. De finisch is na 100 km op Latenstein.Tiel, 30 Augustus. Bij de renovatie van Vinkenhof is het 'torentje' na 50 jaar weer terug geplaatst op de woningen aan het Sint Josephplein.Tiel, 30 Augustus. Bij de renovatie van Vinkenhof is het ’torentje’ na 50 jaar weer terug geplaatst op de woningen aan het Sint Josephplein.Tiel, 30 Augustus. Bij de renovatie van Vinkenhof is het 'torentje' na 50 jaar weer terug geplaatst op de woningen aan het Sint Josephplein. In opdracht van SCW heeft 'Bouw mensen', het vroegere REVABO, het torentje na gebouwd en geplaatst.Tiel, 30 Augustus. Bij de renovatie van Vinkenhof is het ’torentje’ na 50 jaar weer terug geplaatst op de woningen aan het Sint Josephplein. In opdracht van SCW heeft ‘Bouw mensen’, het vroegere REVABO, het torentje na gebouwd en geplaatst.Tiel, 31 Augustus. Beeldvormingsavond over de nieuwe Omgevingswet onder leiding van Co Verdaas in de raadszaal.Tiel, 31 Augustus. Beeldvormingsavond over de nieuwe Omgevingswet onder leiding van Co Verdaas in de raadszaal.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights