Jongeren verdienen geld met opruimen vuurwerkafval

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 22 december 2015, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL Tielse jongeren tot 16 jaar kunnen geld verdienen met het opruimen van vuurwerkafval. Het vuurwerk mag alleen in speciale vuurwerkzakken worden ingeleverd. De jongeren kunnen woensdagmiddag 6 januari van 13.00 uur tot 16.00 uur de zakken met vuurwerkafval inleveren. Elke ingeleverde volle vuurwerkzak levert € 1,- op.

De gemeente maakt haast om het vuurwerkafval van de straat te krijgen. De gemeente veegt zo snel mogelijk na de jaarwisseling de binnenstad en de winkelcentra, zodat deze plaatsen weer toonbaar worden. Daarnaast roept de gemeente inwoners op zelf het afgestoken vuurwerk zo snel mogelijk op te ruimen. En de Tielse jongeren worden opgeroepen mee te doen aan de vuurwerk-opruim-actie.

De speciale vuurwerkzakken zijn gratis af te halen bij verkooppunten van vuurwerk: Dutch Fireworks (Vijverlaan), Meindertsma (Zoelensestraat), Tomcat (Weerstraat) en Tuinwereld (Zoelensestraat). De zakken kunnen ook tijdens openingstijden op het Stadhuis worden opgehaald. Inleveren kan op de parkeerplaats bij het zwembad (Laan van Westroijen 99) en de parkeerplaats Buurmalsenstraat. De jongere krijgt dan direct de beloofde € 1,- per volle vuurwerkzak. 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights