Jan Keij bakt weer Buitensporig grote zeetongen

Door Jan Bouwhuis op woensdag 16 december 2015, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL Jan Keij bakt weer buitensporig grote zeetongen

Het keukenpersoneel van het Tielse restaurant Buitensporig, waar mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking werken, kent nu het geheim van de zeetong van Jan Keij. De voormalige chef-kok van restaurant De Zoelensche Brug gaf hen een hele middag les in het bakken van deze geliefde zeevis met een gewicht van een pond per stuk.

Er zijn nog steeds relaties die verlangen naar deze tongen van Keij en die hem dan ook vragen of hij ze nog een keer wil bereiden. Dezer dagen kreeg hij weer zo’n verzoek. Een Tiels bedrijf wilde vijftien exemplaren van de bekroonde tong van Keij voor een speciale gelegenheid op tafel brengen. Keij zocht contact met  Buitensporig omdat dit restaurant een passende entourage biedt, maar ook omdat hij juist dit personeel graag kennis wilde laten maken met de kunst van het bakken en serveren van de groot formaat tong.De leiding van het restaurant reageerde enthousiast. Keij betrok het personeel van begin tot eind bij het diner.”We deden alles samen, zoals het inkopen van de vis, het samenstellen van het menu en de voorbereidingen in de keuken en het restaurant.”De witte brigade toonde zich bijzonder leergierig. De ervaring van chef-kok Keij, die in meerdere vooraanstaande restaurants werkte, werd met veel belangstelling gedeeld. De gasten die de tong kregen voorgeschoteld waren eveneens enthousiast. Zij spraken hun waardering uit over het resultaat van de samenwerking tussen Buitensporig en Keij.Keij zelf: “Het was heerlijk werken met de mensen van Buitensporig. Je merkt dat ze heel intensief en gemotiveerd met hun vak bezig zijn. En dat ze er veel plezier in hebben. Het was ook voor mij een dankbare ervaring.”

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights