Naturalisatieceremonie

Door Jan Bouwhuis op donderdag 17 december 2015, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL De gemeente Tiel hield voor de tiende keer een naturalisatieceremonie. 23 nieuwe Nederlanders vierden in de trouwzaal dat ze de Nederlandse nationaliteit hebben gekregen. Deze ceremonie is bedoeld om aandacht te geven aan de bijzondere band die door de naturalisatie tot stand komt tussen het Koninkrijk en de nieuwe staatsburger.

Voor de nieuwe burgers is het verkrijgen van het Nederlanderschap een mijlpaal in hun persoonlijke geschiedenis. Daarom heeft de naturalisatiedag naast een officiële kant ook een feestelijk karakter. Tijdens de ceremonie stond burgemeester Beenakker stil bij de rechten en plichten die het nieuwe staatsburgerschap met zich meebrengt. Ook besteede hij aandacht aan de moed die ervoor nodig is om van ver te komen, opnieuw te starten en je aan te passen aan een nieuwe cultuur, een ander klimaat en een nieuwe taal.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights