Fruitcorso Tiel: betaald parcours, ‘corso by night’ en hoofdpodium op Taluud

Door Jan Bouwhuis op donderdag 9 november 2017, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws, Foto.

Fruitcorso slaat nieuwe wegen in

Een corso overdag èn in de avonduren, het Taluud als hoofdpodium, meer entertainment en een betaald parcours/tentoonstelling. Met deze nieuwe impulsen wil Stichting 4-Stromenland een nieuwe weg inslaan en de toekomst van het Fruitcorso in Tiel veiligstellen.

Door een geringe entreeheffing te vragen denkt de organisatie de begroting weer sluitend te kunnen krijgen. ‘Corso by night’ is nieuw in de historie van het evenement, dat volgend jaar zijn 58e editie beleeft. De wagens zijn dan verlicht te bewonderen in de straten van Tiel.

Het parcours wordt ingekort, maar blijft rondom het Kalverbos. De grote parkeerplaats Het Taluud wordt voor het eerst gebruikt in de route en krijgt een belangrijke functie. Op die locatie komen alle tribunes en de organisatie wil het Taluud ‘ombouwen’ tot een arena, waar de wagens tussen de tribunes rijden.

Laagdrempelig

Over de prijzen gaat het bestuur van Stichting 4-Stromenland zich nog buigen. De prijzen voor de tribunes blijven waarschijnlijk onveranderd. De entree voor parcours (zaterdag) en tentoonstelling (zondag en maandag) wordt laagdrempelig.  Ook zal er gewerkt worden met passepartouts. Het is de bedoeling dat het FoodTruck Festival ook bij de volgende editie in het Kalverbos zal staan.

Goede stap

Voorzitter Rian Verwoert van Stichting 4-Stromenland: ,,We denken hiermee een goede stap te zetten. Een denktank heeft allerlei aanbevelingen gedaan, daar zijn we ze heel dankbaar voor. De denktank heeft verschillende input gegeven. Het bestuur heeft dit plan verder uitgewerkt. We hebben naar de clubs geluisterd. Zij willen geen stilstaand festival, maar hebben te kennen gegeven heel graag te willen rijden. Er is ook een grote voorkeur voor het handhaven van de huidige locatie rond het Kalverbos. Inmiddels zijn er contacten geweest met de veiligheidsdiensten en die reageerden gelukkig positief. Wij als bestuur gaan hier vol voor en hebben er alle vertrouwen in. Gelukkig reageerden de clubs ook positief.’’

Ook  burgemeester Hans Beenakker van Tiel en voorzitter van Regio FruitDelta Rivierenland, vorig jaar de gastheer van het evenement, heeft het plan met instemming begroet: ,,Het is belangrijk dat dit unieke evenement voor de toekomst is geborgd. We begrijpen allemaal dat er daarom een verdienmodel moet worden gevonden en dit lijkt me een goede keuze. Het is bovendien heel goed dat ingezet wordt op innovatie en entertainment.’’

Het Fruitcorso wordt volgend jaar gehouden op zaterdag 15, zondag 16 en maandag 17 september.

In 2010 is Het Taluud gebruikt als tentoonstellingsterreinIn 2010 is Het Taluud gebruikt als tentoonstellingsterreinTalluudTalluud

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights