Bijzondere lezing JDCP in raadszaal van Tiel op TV en internet

Door Bert Leenders op donderdag 2 november 2017, geplaatst in Kunst & cultuur, Historie. Onthullen JDCP kunstwerk in 2016Onthullen JDCP kunstwerk in 2016

Om de nagedachtenis aan Joan Derk van der Capellen tot den Pol, de bekende politicus, edelman en een belangrijke grondlegger van de patriottenbeweging in zijn geboortestad Tiel in ere te houden, organiseert de Oudheidkamer Tiel in samenwerking met de gemeente jaarlijks een bijzondere lezingmiddag. Dit jaar zal die op vrijdag 3 november plaatsvinden in de raadszaal van de gemeente Tiel, de plek waar Van der Capellen 276 jaar geleden geboren werd.
Omdat de ruimte in de raadszaal beperkt is, zal het programma van deze middag rechtstreeks uitgezonden worden via stadstv Tiel en op internet via onderstaande link te volgen zijn. Ook na afloop van de lezing kunt u de bijeenkomst via deze link bekijken.

https://www.google.nl/search?q=regiotvtiel&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=nl-nl&cl…

Het programma

16.00 – 16.10 u Verwelkoming en opening door Martin van der Mark, voorzitter van de Vereniging Oudheidkamer voor Tiel en Omstreken.
16.10 – 16.15 u Videoproductie over leven en betekenis van Joan Derk van der Capellen tot den Pol.
16.15 – 16.25 u Inleiding door Ir. Hans Beenakker, burgemeester van Tiel.
16.25 – 16.40 u Inleiding door Teun Stoetman, vertegenwoordiger van het Model European Parliament Gelderland.
16.45 – 17.30 u Lezing door Prof. Dr. Paul Schnabel met als titel: ‘Het volk van Nederland: van traditioneel progressief naar modern conservatief.’

Prof. Dr. Paul Schnabel. studeerde sociologie in Utrecht en Bielefeld en promoveerde in 1982 op het onderwerp ‘Nieuwe religieuze bewegingen’. Hij werkte achtereenvolgens als onderzoeker bij het wetenschappelijk bureau van de NVSH en als hoofd onderzoek bij het Nederlands Centrum Geestelijke Volksgezondheid (nu Trimbos Instituut). In 1986 werd hij daarnaast benoemd tot hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit Utrecht. Van 1998 tot 2013 was hij directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Momenteel is hij onder meer lid van de eerste kamer namens D66. Vanuit die positie was hij voorzitter van de commissie die onderzoek deed naar de juridische mogelijkheden tot zelfdoding. Schnabel is kroonlid van de Sociaal Economische Raad. Hij is een veelgevraagd spreker en heeft een reeks publicaties op zijn naam staan. Hij is onder meer columnist bij het Financieel Dagblad en het NRC. Hij is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en werd door de Volkskrant gedurende de tijd dat hij voorzitter van het SCP was door de Volkskrant als een van de tien meest invloedrijke Nederlanders aangewezen.

Zie voor het item van de bijeenkomst 2016: http://detielenaar.nl/kunst-cultuur/gedenkteken-voor-joan-derk-van-der-c…

Bijeenkomst in de raadszaal 2016Bijeenkomst in de raadszaal 2016

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights