Koningin Máxima opent cultuurcentrum Zinder Tiel

Door Jan Bouwhuis op woensdag 27 september 2017, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws, Foto.

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagmiddag 26 oktober cultuurcentrum Zinder in Tiel. Als centrum voor muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur en informatie vormt Zinder een ontmoetings- en inspiratieplek voor inwoners, bezoekers en toeristen.
 
Cultuurcentrum Zinder huisvest de bibliotheek, het centrum voor de kunsten, een kunstuitleen en -expositie, het poppodium en het toeristisch informatiepunt. Tijdens een rondleiding door het gebouw bezoekt Koningin Máxima onder andere een balletles, een repetitie van het jeugdorkest en het atelier waar leerlingen werken aan een kunstwerk. Ook spreekt Koningin Máxima met medewerkers van de diverse organisaties en met betrokkenen bij de bouw van Zinder.
 
Zinder is een uitwerking van het Masterplan Waalfront om de ligging van Tiel aan de rivier de Waal meer te benutten. Nieuwe activiteiten en functies, zoals het cultuurkwartier, moeten de ruimtelijke kwaliteit van het gebied aan de Waal vergroten.

Het pand is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond en is in twee delen opgedeeld: een rustiger ingetogen natuurstenen deel en een expressief goudkleurig deel. Bouwbedrijf Koninklijke VolkerWessels heeft het pand en de onder gelegen parkeergarage gebouwd. De bouw is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland in het kader van het programma Stad en Regio.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights