Verhuizing naar Zinder Tiel van start, parkeergarage nog niet open

Door Bert Leenders op vrijdag 28 juli 2017, geplaatst in Kunst & cultuur, Openbare ruimte, Nieuws.

Zinder is nagenoeg klaar. De bouwvakkers en inrichters maken in augustus plaats voor de verhuizers. 28 augustus gaat het gebouw voor het publiek open. Of dat ook geld voor de parkeergarage is onzeker. De gebruiksvergunning is nog steeds niet afgegeven.
Na de bouwvakkers hebben nu ook de inrichters het nieuwe cultuurgebouw verlaten en kan de verhuizing van bibliotheek, het centrum voor de kunsten, de Plantage en de kunstuitleen beginnen. In de buitenruimte rond het pand wordt nog wel gewerkt aan de natuurstenen bestrating en trappen. Leveringsproblemen van het hardsteen uit China zorgden daar voor vertraging.

De afgelopen weken hebben de betrokken organisaties de verhuizing zorgvuldig voorbereid. Vaak ging dat gepaard met een flinke opruiming. Volgens de planning zullen de organisaties bij de start van het nieuwe schooljaar vanuit hun nieuwe locatie hun diensten aanbieden. Vanaf 28 augustus kan iedereen daar terecht om boeken te lenen, cultuurlessen te volgen, een kunstwerk te lenen, zo maar een kijkje nemen of wat gebruiken in het nieuwe cultuurcafé van Zinder. De bibliotheek is in verband met de verhuizing van 7 augustus tot en met 26 augustus gesloten.

De zaak van de stad verdwijnt op het plein. De informatiefunctie wordt gecombineerd met de centrale receptie voor bibliotheek en het centrum voor de kunsten.
Ook de activiteiten van Twentietoe zullen in het Zindergebouw voortgezet worden.

Nu Agnietenhof en het Centrum voor de Kunsten naast elkaar gevestigd zijn, is de organisatie van deze gemeentelijke instellingen aangepast. Samen gaan ze met de kunstuitleen een grote cultuurorganisatie vormen. Eindverantwoordelijke directeur is de huidige directeur van de Agnietenhof, Ruud van Zuilen. Door de samenvoeging kunnen de faciliteiten van beide onderdelen beter benut en op elkaar afgestemd worden en kan er efficiënter gewerkt worden.

Parkeergarage nog niet open.

Met de parkeergarage gaat het minder voorspoedig. Hoewel die ondertussen al enkele maanden klaar is, mag hij nog steeds niet gebruikt worden. Bij inspecties bleek dat de afvoer van rook en schadelijke stoffen bij brand niet volgens de voorschriften verloopt. Zolang de gemeente geen bericht heeft van de veiligheidsdiensten dat dit goed is opgelost, geeft men geen gebruiksvergunning af. De gemeente hoopt dat de garage voor het corsoweekeinde opengesteld kan worden. Om verkeerstechnische veiligheidsredenen wordt de garage tijdens het appelpopweekeinde weer even gesloten.

Uitzoeken en inpakken op de PlantageUitzoeken en inpakken op de PlantageInstrumenten inpakken PlantageInstrumenten inpakken Plantage

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights