Bouw Westluidense Poort in Tiel haalt achterstand in

Door Bert Leenders op woensdag 5 oktober 2016, geplaatst in Kunst & cultuur, Openbare ruimte, Politiek, Nieuws.

Dinsdag 4 oktober werden de leden van de Raadscommissie Ruimte bijgepraat over de voortgang van de bouw en de financiële stand van zaken. Daarvoor bracht het gezelschap in het donker een bezoek aan de bouwplaats. Met de bouw gaat het voorspoedig. Volker Wessels liep door tegenvallers bij de bouw van de parkeergarage een forse achterstand op. Die achterstand wordt op dit moment met forse schreden ingelopen. Zonder tegenvallers zijn zowel de nieuwe bibliotheek en het gebouw voor de Plantage eind oktober winddicht. Wanneer dat lukt zal er ook tijdens strenge vorstperiodes binnen gewoon doorgewerkt kunnen worden. Mogelijk kan het gehele complex in juni al opgeleverd worden. De gemeente acht die datum goed haalbaar. De projectontwikkelaar houdt nog een slag om de arm. “In december kunnen we een datum noemen”.  De grondgebonden woningen op het dak van de parkeergarage aan de zijde van de huidige bibliotheek worden voorlopig niet gebouwd. Voor die woningen is tot nu toe nauwelijks belangstelling. De projectontwikkelaar heeft vijf jaar de tijd om te besluiten de woningen al dan niet te bouwen. Wanneer hij besluit niet te bouwen komt er op de plek van de huizen een groenvoorziening. De kosten daarvan moeten gedeeld worden door de projectontwikkelaar en de gemeente. Voor de negen appartementen aan de Waalzijde van bibliotheek en Plantagegebouw is dit wel het geval. Die worden pas gebouwd als de bouwkraan aan die kant van het bouwterrein niet meer nodig is. De tekeningen voor de nieuwe bioscoop zijn klaar. Volgens een gemeentewoordvoerder wacht de start van de bouw op meer duidelijkheid over het al dan en zo ja wanneer bouwen van de woningen die voor de bioscoop komen. Alle formaliteiten om met de bouw te kunnen starten zijn al vervuld. Alleen de bouwvergunning moet nog aangevraagd worden. Voor het slopen van de huidige bibliotheek en het bouwen van het bioscoopcomplex zijn ongeveer 12 maanden nodig. Wanneer de bouw start voordat de nieuwe bibliotheek in gebruik genomen kan worden, zal de bibliotheek tijdelijk onderdak krijgen in het beursgebouw aan de Nieuwe Tielseweg. Dat gebouw komt binnenkort leeg. Tijdens de presentatie van de begroting voor 2017 verklaarde wethouder Verspuij dat er financieel geen grote problemen zijn.  “Je hebt altijd mee- en tegenvallers. Zoals dat ook met een aantal andere lopende projecten gebeurt, informeren we de raad en de commissie ruimte achter ‘gesloten deuren over de details”.

 

Voor meer items over Cultuurcentrum Westluidense Poort toets in het zoekvenster rechtsboven:  WLP

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights