56 ste Fruitcorso Tiel optocht

Door Jan Bouwhuis op maandag 19 september 2016, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws, Foto. 1. Buren1. Buren

TIEL Buren slaat andermaal toe bij Fruitcorso.

Corsoclub Buren heeft zaterdag de 56e editie van het Fruitcorso in Tiel gewonnen. Hun ontwerp, Betuwse Stamhoofden, maakte niet alleen veel indruk op de jury, ook kreeg de wagen de Univé publieksprijs. Buren keerde terug naar de bron van het corso: de promotie van het fruit en eerde de heren Wildeman en Goudreinet, die vernoemd zijn naar het bekende peren- en appelras. Voor de ontwerpers Jochem Schoots en Dennis Voorendt betekende het al hun tiende zege: een keer voor Tiel, twee keer Ingen en zeven maal Buren. Daarmee evenaren ze het record van Harry van den Broek, die tien maal voor Buren won. Echteld werd knap tweede met ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’, voor de enorme kleurrijke wagen van Maas en Waal (Reklameleon). De vierde plaats was voor de ’theaterwagen’ van Neerijnen.

Grote pechvogel was Culemborg, die door technische mankementen uitviel. Hun reusachtige wolf was een kanshebber geweest, getuige de vijfde plaats, die toch nog behaald werd.

Bij de jeugdwagen pakte Drumpt de titel met de hilarische wagen Alle remmen los van de ontwerpers Clarien en Teus van Nimwegen, Thom Roodenburg en Olaf Jansen. De pubieksprijs ging naar Tiel.

Teun Luijendijkprijs
De Teun Luijendijkprijs ging naar Neerijnen vanwege de figuratie (live muziek en zang en dans). De prijs is vernoemd naar de man, die aan de basis stond van de vernieuwing en vele ontwerpers inspireerde. Teun Luijendijk overleed dit voorjaar, waarna het bestuur van Stichting 4-Stromenland besloot de vernieuwingsprijs De Oogappel naar hem te vernoemen. De prijs werd uitgereikt door zijn partner Cees van der Weiden, die even daarvoor een indrukwekkende toespraak hield. Gevolgd door een minutenlang durend applaus van de wagenbouwers.

Bezoekers
Het corso is afgelopen weekend bezocht door tienduizenden mensen. De organisatie schat dat er over drie dagen zo’n 100.000 bezoekers zijn geweest. Niet alleen corsozaterdag met ongeveer
40.000 bezoekers, ook de zondag met onder meer Food Truck Festival en diverse optredens werd
zeer druk bezocht. Voorzitter Rian Verwoert van Stichting 4-Stromenland is zeer tevreden: ,,Het
was een buitengewoon mooi corso. Het waren weer topwagens, onze bewondering is groot voor
al die vrijwilligers. En we hadden heel veel geluk met het weer.”

Uitslagen 56e Fruitcorso Tiel
Grote wagens:
1. Buren  2. Echteld  3. Maas & Waal  4. Neerijnen  5. Culemborg  6. Ingen  7. Zoelen  8. Geldermalsen  9. Tiel  10. Drumpt  11. Buurmalsen/Tricht  12. Kerk Avezaath  13. Maurik

Jeugdwagens:
1.Drumpt  2. Culemborg  3. Tiel  4. Geldermalsen  5. Tiel Passewaaij  6. Zoelen

Publieksprijs:

Groot: 1. Buren (456)  2. Maas en Waal (444)  3. Echteld (360)

Jeugd: 1. Tiel (558)  2. Drumpt (384)  3. Geldermalsen (372)

Voor een uitgebreide fotoserie: http://www2.fotobouwhuis.nl/gallery/v/fotos/2016Fotospermaand/09Septembe…

2. Echteld2. Echteld3. Maas en Waal3. Maas en Waal4. Neerijnen4. Neerijnen5. Culemborg5. Culemborg6. Ingen6. Ingen7. Zoelen7. Zoelen8. Geldermalsen8. Geldermalsen9. Tiel9. Tiel10. Drumpt10. Drumpt11. Buurmalsen - Tricht11. Buurmalsen – Tricht12. Kerk Avezaath12. Kerk Avezaath13. Maurik13. Maurik1. Drumpt jeugd1. Drumpt jeugd2. Culemborg jeugd2. Culemborg jeugd3. Tiel jeugd3. Tiel jeugd4. Geldermalsen4. Geldermalsen5. Passewaij jeugd5. Passewaij jeugd6. Zoelen jeugd6. Zoelen jeugdKindercorsoKindercorso

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights