Fruitcorso Tiel dit jaar anderhalf rondje

Door Jan Bouwhuis op donderdag 30 juni 2016, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws.

TIEL Fruitcorso wil doorgang stoet verbeteren.
Het Fruitcorso wijkt af van een traditie. In plaats van twee ronden rijden de praalwagens dit jaar anderhalf rondje. Op die manier wil Stichting 4-Stromenland de stoet beter laten doorstromen.
Woordvoerder Patrick Schoots: ,,We willen op deze manier de kwaliteit van de show verder verbeteren. Door het iets inkorten van het parcours krijgen we meer continuïteit en is er minder oponthoud. Voor het publiek dus aantrekkelijker. Met name het betalende publiek krijgt meer waar voor hun geld. We beseffen dat op sommige stukken de stoet maar een keer langs komt, dat gaan we ook goed communiceren. De clubs zijn op de hoogte gebracht en hebben positief gereageerd.´´
Inmiddels is er al een proefronde gereden. In samenwerking met de gemeente Tiel is daarbij ook gekeken naar de veiligheid.

De laatste jaren veroorzakte pech en oponthoud een grote uitloop van de rondgang.
Het Fruitcorso heeft plaats op zaterdag 17 september en is gratis toegankelijk. De tribuneplaatsen zijn via de website (www.fruitcorso.nl) te koop voor 17,50 euro. Inmiddels is Appart Media, dat het corso ondersteunt, bezig met een landelijke ticket-campagne.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights