Fruitcorso Oogappels voor Drumpt en Tiel

Door Jan Bouwhuis op zondag 20 september 2015, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws, Foto. Oogappel voor grote wagen DrumptOogappel voor grote wagen Drumpt

Oogappels voor Drumpt en Tiel

TIEL De eerste Oogappels in de geschiedenis van het Fruitcorso zijn zondagmiddag uitgereikt aan de grote wagen van Drumpt en de jeugdwagen van Tiel.

De Oogappel werd vorig jaar geïntroduceerd, maar de jury reikte die prijs niet uit. De prijs is bedoeld om speciale waardering uit te spreken over iets bijzonders: dat kan toegepaste techniek, figuratie of iets vernieuwends zijn.

Drumpt kreeg de prijs voor zijn figuratie in Restauratie in beeld. ,,De figuranten gingen helemaal op in het beeld en speelden hun rol perfect”, aldus het juryrapport. De jeugdwagen van Tiel Plons kreeg de prijs vanwege de techniek: ,,Met als resultaat een leuke slapstick, die aansluit bij de belevingswereld van de kinderen.” De twee winnaars kregen een beeld, dat ontworpen is door Van Luijn Natuursteen.

Ook werd de Plamirel publieksprijs voor de mozaïeken uitgereikt. Deze prijs ging naar JP van den Bentstichting met Beretrots!

De corsozondag met onder meer het Cultuurpodium, Pruut’t en de braderie van KTSM werd zeer druk bezocht. De organisatie kan de aantallen moeilijk inschatten, maar spreekt van duizenden bezoekers. 

Oogappel voor jeugdwagen TielOogappel voor jeugdwagen Tiel

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights