Corsowagen Tiel krijgt tweede leven als beeld

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 22 september 2015, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws, Foto.

TIEL Het markante hoofd van de corsowagen van Tiel wordt een permanent beeld in de stad. Dat heeft maandagmiddag centrummanager Gert-Jan van Ingen bekend gemaakt op de slotdag van het Fruitcorso.

Het beeld komt te staan voor de ABM AMRO-bank aan het Burgemeester Hasselmanplein in Tiel. Hart van Tiel staat aan de wieg van dit initiatief om het corso meer te laten leven in de stad. Van Ingen, tevens bestuurslid Stichting 4-Stromenland: ,,We hebben gekozen voor dit ontwerp, omdat de kop gespleten is, de mensen kunnen er onderdoor lopen. We noemen het beeld ‘de kop van Tiel’, het staat ook met het gezicht richting stad.”

Wanneer het beeld geplaatst wordt, is nog niet bekend. Caro Agterberg, vormgever en inspirator van de plannen: ,,Als alle fruit en groente eraf zijn, kunnen we het plaatsen. We doen dat in overleg met corsoclub Tiel. Het is de bedoeling om het beeld te laten begroeien met planten.”

Agterberg heeft nog veel meer plannen: ,,Corso duurt een paar dagen, maar wij willen dat het evenement het hele jaar leeft. Het is de bedoeling dat er elk jaar nieuwe corsobeelden bijkomen. Dat geeft de stad ook nieuw elan, Tiel kan een beeldenstad worden in het teken van corso.”

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights