Buren wint 55e Fruitcorso

Door Jan Bouwhuis op zondag 20 september 2015, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws, Foto. Prijsuitreiking BurenPrijsuitreiking Buren

Buren wint 55e Fruitcorso

TIEL Buren heeft zaterdag de 55e editie van het Fruitcorso in Tiel gewonnen. De drie Snavelvissen van de ontwerpers Dennis Voorendt en Jochem Schoots kregen van de jury net iets meer punten dan Luchtschip Pegasus van Culemborg, een ontwerp van Pieter Meeuwissen en Thea van Daalen.

De Univé publieksprijs ging naar Geldermalsen. Voor die club een enorme opsteker, omdat De Bloemenwals van ontwerper Bert van Erkom door pech veel strafpunten kreeg en daardoor een derde plaats misliep. Uiteindelijk eindigde Geldermalsen als zesde. Bij de jeugdwagens ging de eerste prijs naar Culemborg (Waggelende obers), de publieksprijs naar Drumpt (Soep-kip).

De derde plaats bij de grote wagens was voor Echteld met Bizarre Vogels, gevolgd door Drumpt en Ingen. Het Fruitcorso werd door tienduizenden mensen bezocht. Voorzitter Rian Verwoert van Stichting 4-Stromenland spreekt van ‘een kwalitatief hoogwaardig corso’: ,,Er waren dit jaar bijzonder veel mooie wagens, het publiek reageerde erg enthousiast. Een fantastisch corso, waar we met plezier en trots op kunnen terugkijken.”

Negende keer

Voor het ontwerpersduo Dennis Voorendt en Jochem Schoots betekende het hun negende overwinning, nadat ze in 1996 samen de eerste prijs pakten in Tiel. Daarna volgden twee zeges in Ingen en in Buren staat de teller inmiddels op zes. Het ‘koningskoppel’ heeft nog een overwinning nodig om het record van Harry van den Broek te evenaren, die tien maal won bij corosoclub Buren.

meer foto’s op http://www2.fotobouwhuis.nl/gallery/v/fotos/2015Fotospermaand/09Septembe…

mbt foto’s: met dank aan Michel Bouwhuis en Eric van Dorst.

Buren  1Buren 1Culemborg 2Culemborg 2Echteld 3Echteld 3Drumpt 4Drumpt 4Ingen 5Ingen 5Geldermalsen 6Geldermalsen 6Zoelen 7Zoelen 7Maas en Waal 8Maas en Waal 8Kerk Avezaath 9Kerk Avezaath 9Neerijnen 10Neerijnen 10Tiel 11Tiel 11Maurik 12Maurik 12Buurmalsen Tricht 13Buurmalsen Tricht 13Prijsuitreiking Culemborg jeugdPrijsuitreiking Culemborg jeugdJeugd Culemborg 1Jeugd Culemborg 1Jeugd Drumpt 2Jeugd Drumpt 2Jeugd Tiel 3Jeugd Tiel 3Jeugd Geldermalsen 4Jeugd Geldermalsen 4Jeugd Zoelen 5Jeugd Zoelen 5Jeugd Passewaaij 6Jeugd Passewaaij 6De morgen begon met regen maar vanaf 13:00 was het droogDe morgen begon met regen maar vanaf 13:00 was het droog

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights