Tbv Corsoweek: Aanleg ponton voor ‘rondje Kalverbos’

Door Jan Bouwhuis op vrijdag 28 augustus 2015, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws, Foto.

Tijdens de corsoweek worden pontons en een trap aangebracht voor een ‘rondje Kalverbos’.

Fruitcorso staat bol van activiteiten, een overzicht:

Het Fruitcorso begint de 55e editie met een jubileum: op 8, 9 en 10 september worden voor de 50e keer de fruitmozaïeken aan de gracht gelegd. Het onderdeel van het corso is ontstaan om het corso ook in de stad te laten leven. Het parcours lag vele jaren buiten het centrum.

In totaal 22 mozaïeken zullen op het talud gelegd worden door tal van verenigingen en scholen. Na de ‘driedaagse aan de gracht’ volgt donderdagavond 10 september (vanaf 20.00 uur) de prijsuitreiking tijdens de opening van van de corsoweek, waar naast het Fruitcorso ook Appelpop een prominente rol heeft. Na toespraken van burgemeester Hans Beenakker van Tiel, Rian Verwoert (voorzitter Stichting 4-Stromenland) en Kees van Keulen (voorzitter Stichting Muziekstad Tiel) hangen bestuursleden van 4-Stromenland de lichtjes op, waarna ze ontstoken worden.

Het Fruitcorso heeft zaterdag 19 september plaats. Momenteel wordt er in alle bouwplaatsen door honderden vrijwilligers hard gewerkt om de wagens op tijd klaar te krijgen. Vanaf 13.00 uur trekt een stoet van 19 praalwagens, waarvan 13 grote en 6 jeugdwagens, over het parcours, dat net zoals vorig jaar rond het Kalverbos nabij het centrum van Tiel ligt. Bij de grote wagens verdedigt Culemborg de titel, bij de jeugd won vorig jaar Tiel. Vast onderdeel is het kindercorso, dat zijn 15e editie beleeft. Tijdens de stoet is er bovendien veel muziek en entertainment. De wagens zijn daarna nog drie dagen te zien op de Veemarkt en het Burgemeester Hasselmanplein: zaterdag na 17.00 uur, zondag (10.00 tot 21.00 uur) en maandag (9.00 tot 17.00 uur). Zowel het corso als de tentoonstelling is gratis te bezoeken. Op beide dagen zijn er collectanten aanwezig om geld op te halen. Alleen voor de tribineplaatsen (17,50 euro) moet betaald worden.

Gezien de enorme belangstelling vorig jaar heeft Stichting 4-Stromenland besloten een ponton aan te leggen vanaf de westzijde van het Kalverbos, waardoor er een rondje onstaat en er sprake is van een betere doorstroming. Het ponton is gesponsord door Dekker bv IJzendoorn.

Het corsoweekend staat verder bol van andere activiteiten. Voor het eerst kan er in en rond het Kalverbos gegeten en gedronken worden tijdens het Food Truckfestival Pruuf’t, zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur. Op de corsozondag gaat topkok Pierre Wind koken met kinderen (13.00 tot 15.30 uur).

Bovendien maakt hij de winnaar bekend van de jamwedstrijd. Op zondag is er tevens de Fruitcorso fair en de braderie van KTSM. De Fruitfair wordt voor de tiende keer gehouden en is uitgegroeid tot een publiekstrekker. Zo zijn er tientallen kramen, waarbij fruit uiteraard de rode draad vormt.Voor wie houdt van cultuur kan terecht bij het Agnietenhof Cultuurpodium (12.00 tot 17.15 uur) met tal van optredens. Het zeer gevarieerde programma wordt gepresenteerd door Kilke van Buren.Daarnaast zijn er optredens van De Plantage in de grote tent. Het Kalverbos blijft die dag in corsosfeer: kinderen kunnen er kleine mozaïekjes leggen. 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights