Corsoclub Echteld viert gouden fruitcorsojubileum

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 18 augustus 2015, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws, Foto.

Corsoclub Echteld viert gouden corsojubileum. Echteld rijdt dit jaar voor de 50e keer mee bij het Fruitcorso in Tiel. De vereniging houdt op zaterdag 29 augustus een feestelijke open dag. Belangstellenden zijn welkom van 14.00 tot 17.00 uur in de corsoschuur aan de Wijenburgsestraat 5 in Echteld. De vereniging pakt vanwege het jubileum uit met een bijzondere wagen, ontworpen door Henco van Doorn en Theresa van Lavieren. Voorzitter Janny van Doorn over Bizarre Vogels: ,,Voor het eerst hebben we een compositie van meerdere wagens. Volgend jaar doen we het weer gewoner, want het moet elke keer wel haalbaar zijn. Onze lasploeg beslist altijd over het ontwerp.”Van Doorn is al tien jaar voorzitter: ,,Ik houd van regelen, dat zit in mijn aard. We hebben een heel goede ploeg mensen. In totaal zo’n 80 vrijwilligers, van jong tot oud. Mensen blijven tot hoge leeftijd plakken.” Een van de meest illustere plakkers was Hannes van den Hatert , die tot zijn overlijden op 91-jarige leeftijd in 2013 elk jaar in de bouwhal te vinden was. ,,Echteld heeft ook altijd veel jeugd gehad. Het leeft in het dorp, dat merken we. Gelukkig hebben we ook weer een goede lasgroep, dat is nog wel eens het probleem.”Echteld heeft al meermalen het corso gewonnen en staat bekend om zijn secure plakwerk. ,,Daar worden wij om geroemd, dat hoor ik vaker. We zijn inderdaad heel precies. Waren we maar wat makkelijker, dan waren we eerder klaar. Maar zo zitten we niet in elkaar. En stress hoort bij het corso de laatste weken.” 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights