Maatregelen overlast plastic afval bij voormalige brengcontainers Tiel

Door Jan Bouwhuis op vrijdag 5 januari 2018, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws.

TIEL  Eind december heeft Avri de openbare brengcontainers voor plastic verpakkingen en pakken, die op diverse plekken in Tiel stonden, definitief weggehaald.

Maatregelen
Helaas blijkt dat een aantal inwoners hun zakken met plastic en pak toch op de voormalige locaties van de brengcontainers neerlegt. Dit is verboden en zorgt bovendien voor veel overlast en vervuiling. Avri zet daarom extra handhaving in. Overtreders riskeren een boete van € 97. Ook plaatst Avri tijdelijk borden op de voormalige brenglocaties waarop wordt aangegeven dat de containers niet meer terugkomen en het plaatsen van de zakken niet is toegestaan.

De brengcontainers zijn weggehaald omdat er teveel ander afval in werd gedaan waardoor de inhoud niet kon worden hergebruikt, maar moest worden verbrand. Over het weghalen is van tevoren uitgebreid gecommuniceerd via diverse kanalen, waaronder de krant, de websites van Avri en de gemeente Tiel en posters die op de containers zijn geplakt.

Plastic wordt aan huis opgehaald
Woont u in Tiel in hoogbouw of in het stadscentrum? Dan komt Avri in 2018 iedere week uw zakken met plastic verpakkingen en pakken ophalen. In de rest van Tiel en in de andere Avri-gemeenten blijft dit 1 keer in de 2 weken. Kijk op de afvalkalender op avri.nl of in de Avri-app voor de ophaaldata. Plaats de zak(ken) op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de openbare weg bij uw woning of portiek. Zet deze dus niet op de plaats waar voorheen de openbare brengcontainer voor plastic en pak stond.

zie ook:  https://www.avri.nl/over-avri/nieuws/item/artikel/brengcontainers-voor-plastic-verpakkingen-en-pakken-weg-uit-tiel/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights