Hoogwater Tiel

Door Jan Bouwhuis op zaterdag 6 januari 2018, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws.

TIEL  De laatste dagen stijgt het water in de Waal weer snel. De Veerweg en een deel van de Waalkade stond vrijdag onder water. Het voetveer Pomona moet aanleggen op het fietspad langs de Waalstraat. Avri medewerker Dick van Lith heeft de waarschuwingsborden geplaatst en de parkeermeters weggehaald. Als oud gemeente ambtenaar heeft hij dat voor het laatst gedaan: in februari gaat hij met pensioen.

Woensdag wordt bij Lobith de hoogste stand verwacht. Bij Tiel is dat ong 895 + nap. Vrijdagavond is het peil de 780 grens door gegaan, een stand die RWS een “verhoogde waterstand” noemt. Bij 925 is het “hoogwater”.

Ter vergelijking: de waterstand in 1995, het jaar van de evacuatie, was bij Tiel 10.28 +NAP. Daarna zijn de dijken verbetert en verhoogd dus voorlopig is er geen gevaar.

voor video zie: https://youtu.be/fORa_ed5qiM
 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights