Kwelwater Tiel Oost

Door Jan Bouwhuis op vrijdag 12 januari 2018, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws.

TIEL  Menig bewoner in Tiel Oost denkt dat het kwelwater overlast na het aanleggen van de klimaatdijk eerder meer dan minder is geworden. In de Nachtgaallaan stroomt het nodige water en ook in de Lijsterstraat hebben bewoners last. Willem Commandeur in de Zwaluwstraat zegt nog nooit zoveel last van het kwelwater gehad te hebben. In zijn kelder en schuurtje staat water.

Op het opgehoogde deel van het Vijverterrein staan de afsluiters van de hogedruk gasleiding onder water. Het is de gasleiding van de gasunie welke onder de Waal door gaat. Door de zandophoging is er een soort badkuip ontstaan waarin het water opborrelt. Er zijn betonnen afvoerleidingen en drainage aangebracht maar werken waarschijnlijk niet goed.

Aanbrengen drainage juli 2017Aanbrengen drainage juli 2017

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights