Lever vuurwerkafval in en verdien geld in Tiel

Door Jan Bouwhuis op zaterdag 30 december 2017, geplaatst in Openbare ruimte.

TIEL  Elk jaar steken we met z’n allen heel wat vuurwerk af. Het ziet er mooi uit in de lucht, maar de lege omhulsels slingeren vaak nog lang op straat. Dat is gevaarlijk als er niet ontploft vuurwerk bij zit.
In opdracht van de gemeente wordt meteen na de jaarwisseling de binnenstad en de winkelcentra geveegd. Daarnaast wordt gevraagd om afgestoken vuurwerk zo snel mogelijk op te ruimen. Dat levert u geld op. U  kunt per volle zak 150 punten (€ 1,50) op uw FlipPas of 1 euro contant verdienen. De zakken met vuurwerkafval kunt u woensdagmiddag 3 januari van 13.00 uur tot 16.00 uur inleveren op de parkeerplaats bij het zwembad, Laan van Westroijen 99 in Tiel.

Inleveren in speciale vuurwerkzakken
Vuurwerkafval kunt u alleen in speciale vuurwerkzakken inleveren. Deze zakken zijn gratis af te halen bij:
– Dutch Fireworks (Vijverlaan)
– Meindertsma (Zoelensestraat)
– Tomcat (Weerstraat)
– Tuinwereld (Zoelensestraat)

Punten op Flippas
De FlipPas is hét loyaliteitssysteem van Tiel. De FlipPas-houder spaart punten bij meer dan 60 deelnemende winkeliers en kan ze daar ook weer uitgeven. Ook betalen voor parkeren kan tegenwoordig met de FlipPas

De tekst op de plastic zakken sluit aan op een landelijke actie van NederlandSchoon  om gezamenlijk met inwoners uit de straat op 1 januari om 12 uur de eigen straat schoon te vegen: #nieuwjaarsvegen

Drie jaar geleden werd het jaarlijkse initiatief ‘Nieuwjaarsvegen’ voor het eerst geïntroduceerd door NederlandSchoon. Sindsdien pakken steeds meer buurtbewoners massaal de bezem op om de straten op Nieuwjaarsdag vuurwerkafvalvrij te maken. Hierdoor is Nieuwjaarsvegen uitgegroeid tot een groot succes en wordt de actie inmiddels door meer dan 140 gemeenten omarmd.

zie ook: https://www.nederlandschoon.nl/wat-jij-kan-doen/nieuwjaarsvegen

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights