Veel schade bij Waterplein Tiel Oost

Door Jan Bouwhuis op zaterdag 24 juni 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

Het waterplein in Tiel Oost maakt een verpauperde indruk. Vrijwel alle banken zijn vernield, stenen uit de bestrating van oa de speelelementen verwijderd en een deel van de beplanting vernield.

Omwonenden van het Waterplein hebben een brief ontvangen met onderstaande tekst.

In juli 2016 is het waterplein officieel geopend en het wordt goed gebruikt!  We vinden het jammer dat er veel wordt gesloopt. De schade loopt op tot wel €10.000,=.

Wat kunt u zelf doen?
De gemeente heeft aangifte gedaan van de vernielingen. De gemeente wil dat de daders de schade betalen. De politie is druk bezig om de daders te vinden. Helpt u ons? Ziet u dat het plein gesloopt wordt bel 112! Heeft u andere belangrijke informatie bel dan 0900-8844 of neem contact op met de wijkagent.

Wat gaan we verder doen?
Op 22 februari is er een bijeenkomst geweest over het waterplein. Men is blij met het plein, het is gezellig als er kinderen spelen. In de bijeenkomst met bewoners kwam ook naar voren dat wanneer er iets oudere jeugd is op het plein dat dan de sfeer verandert. Er zijn verschillende punten besproken om het plein leuker en leefbaarder te maken. De eerste actie was een schoonmaakactie op het waterplein samen met U! Maar er zijn meer activiteiten op het plein georganiseerd, denk aan de Lentefit markt en het sporten met de buurtsportvereniging. Daarnaast pakt de gemeente de inrichting en het beheer van het plein beter op. Het schoonhouden van het plein gebeurt vaker. De bankjes zullen worden vervangen, een deel wordt niet teruggeplaatst. Veel beplanting wordt vervangen door gras, waardoor er minder modder komt op het plein.

Waar kunt u schade melden?
Ziet u dat er schade is op het plein of dat het wel erg vies is geworden? Dan kunt u bellen met de bel- en herstellijn op nummer 0344-637111. U kunt ook een melding doen via de website van de gemeente Tiel www.tiel.nl, melding openbare ruimte.

zie ook: http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/opening-waterplein-tiel-oost

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights