Start betalen bij parkeerautomaat in Tiel met FlipPas

Door Jan Bouwhuis op vrijdag 2 september 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL Ingebruikname betalen met Flippas bij parkeerautomaten door wethouder Corry van Rhee-Oud Ammerveld en vertegenwoordigers van gemeente Tiel, Stadspromotie Tiel, FlipPas BV en ondernemersvereniging Hart van Tiel.

Het is uniek in Nederland. Winkelen in de binnenstad, punten sparen bij je aankopen en mét die punten betalen bij de parkeerautomaten. Als eerste zijn nu alle parkeerautomaten voor vooraf betalen aangepast en in een tweede stadium worden ook de automaten voor achteraf betalen voorzien van aangepaste software. Bij alle parkeerautomaten in Tiel voor vooraf betalen, kan vanaf nu betaald worden met het puntentegoed op de FlipPas.

 

Gert-Jan van Ingen, binnenstadmanager van Tiel, is nauw betrokken bij het project. ‘De FlipPas is in november vorig jaar ingevoerd en het was onze vurige wens dat het winkelend publiek mét deze pas ook kan betalen bij de parkeermeters. Zo geven de winkeliers eigenlijk het parkeergeld terug aan hun klanten. Het is daarmee gelijk een stimulans voor het winkelend publiek om ook bij de deelnemende partijen hun inkopen te doen. En daarmee een middel in het behoud van de winkels in onze binnenstad. Eigenlijk dus een win-win situatie’.

 

De gemeente heeft ons daar vanaf het begin in gesteund en ook Stadspromotie Tiel was een grote voorstander.’ Ook ondernemersvereniging Hart van Tiel ondersteunt dit initiatief. René van IJzendoorn van Hart van Tiel: ‘Je wilt nu eenmaal als winkelier graag iets terugdoen als een consument bij jou in de winkel iets koopt. De landelijke ketens hebben daarvoor vaak een landelijke klantenpas en Tiel heeft nu dus de FlipPas. Met zo’n 70 aangesloten bedrijven is er aardig wat bij elkaar te sparen. Dus parkeren in Tiel kan voor de slimme consument voortaan gewoon gratis zijn.’

 

Tiel is de eerste gemeente in ons land waarbij de partijen op een dergelijke manier de handen ineen hebben geslagen. Dat is mede mogelijk door het feit dat alle openbare parkeerplaatsen in Tiel in gemeentelijk beheer zijn. Behalve de gemeente hebben ook Stadspromotie Tiel, de FlipPas BV en de ondernemersvereniging Hart van Tiel samengewerkt om dit te realiseren. Inmiddels heeft de leverancier Taxameter alle parkeerautomaten in Tiel waar je een parkeerkaartje kunt kopen, voorzien van de juiste software. Dit in nauwe samenwerking met de Loyaltygroup, leverancier van het spaarsysteem. Binnenkort komt er een korte instructievideo om te laten zien aan de consument hoe het betalen in zijn werk gaat.

 

De FlipPas is een loyaliteitssysteem met 70 deelnemende bedrijven in Tiel. Met de FlipPas kunnen consumenten punten sparen bij de deelnemers. Die punten vertegenwoordigen een geldelijke waarde en kunnen worden ingewisseld voor korting op aankopen, of bij speciale acties. Voor meer informatie over dit spaarsysteem, kijk op www.flippas.nl

voor video zie:  http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/video-start-betalen-bij-pakeerauto…

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights