Het Taluud Tiel tijdelijk verkleind ivm invoeren kentekenparkeren

Door Jan Bouwhuis op maandag 18 juli 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL  Eind deze week week wordt parkeerterrein het Taluud tijdelijk in twee delen gesplitst. Dit is een voorbereiding op het kentekenparkeren, een systeem om achteraf te betalen voor het parkeren, dat de gemeente volgend jaar wil gaan invoeren.

Het achterste deel wordt ingericht voor vergunninghouders. Nu wordt het terrein weinig gebruikt, maar de verwachting is, dat na invoering van dit achteraf betaald parkeren, het gebruik toeneemt. Doorgang met de fiets of lopend naar de Jacob Cremerstraat blijft mogelijk. Als er extra parkeerplaatsen nodig zijn (bijv. bij hoogwater of bij evenementen) wordt de doorgang weer vergroot en is het gehele terrein beschikbaar.

In maart 2014 is het kentekenparkeren in Tiel van start gegaan op parkeerterrein de Oude Haven. Het voordeel van kentekenparkeren is dat automobilisten die hun auto parkeren  geen inschatting meer hoeven te maken van de tijd die ze denken nodig te hebben voor hun bezoek aan de Tielse binnenstad. Achteraf betalen voor parkeren is een langgekoesterde wens van de ondernemers in de binnenstad. Bezoekers kunnen rustig de stad in gaan, zonder de angst om te laat bij de auto aan te komen en een naheffing aan te treffen. En zij betalen alleen voor de tijd die zij werkelijk geparkeerd hebben.

Privacy

Bij kentekenparkeren registreren camera’s de kentekens van auto’s die het parkeerterrein op- en afrijden. De camera’s registreren geen personen, alleen kentekens. De kentekens worden in een beveiligde omgeving bewaard. Na betaling en succesvol uitrijden wordt het kenteken meteen uit het systeem verwijderd. De kentekens worden niet verstrekt aan derden. Alleen kentekens waarvoor niet of onvoldoende is betaald, worden verder verwerkt. De eigenaar van de auto met dat kenteken krijgt namelijk een naheffing (boete) thuis gestuurd.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights