Lampenkap Bank van Hannes Tiel wordt na diefstal vervangen

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 29 maart 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Foto.

TIEL  Het gemeentebestuur heeft opdracht geven voor herstel kunstwerk Bank van Hannes. Eind januari is geconstateerd dat de aluminium lampenkap naast de Bank van Hannes op de Markt was weggenomen. De lampenkap maakte sinds 14 juni 2003 deel uit van een kunstwerk dat werd opgericht als eerbetoon aan schrijver Hans van den Hatert (beter bekend als Hannes) die in 2013 overleed. Het college heeft besloten kunstenaar Erik Buijs de opdracht te geven tot het maken van een remake van de aluminium lampenkap. De kosten worden geraamd op ongeveer 5.000,= euro. Het is niet bekend of er camerabeelden zijn van de diefstal.

zie ook: http://detielenaar.nl/kunst-cultuur/dialect-hannes

Onthullen Bank op 14 juni 2003Onthullen Bank op 14 juni 2003

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights