Veteranendag Tiel

Zaterdag 10 juni was voor de vierde maal de Tielse Veteranenontmoeting. In 2018 werd de Veteranenontmoeting voor het eerst georganiseerd.

De middag werd geopend met de Vlaggenceremonie bij het Witte Anjerperk in de Stadhuistuin. Onder begeleiding van trompettist Jan Vosselman is de vlag gehesen door Will Schreijner en Bastiaan van Es. Tijdens de bijeenkomst op het Kerkplein van de St. Maartenkerk was er een toespraak van burgemeester Hans Beenakker en een korte toespraak door Will Schreijner, een Tielse veteraan die zijn ervaringen deelde.

In 2020 en 2021 kon er vanwege de corona pandemie geen ontmoeting plaatsvinden. In plaats van de ontmoeting werd in 2020 een penning aan alle veteranen toegestuurd.

Eerder in die week overhandigde burgemeester Beenakker een aantal van deze penningen aan veteraan Robert Gielen. Robert doet in september mee aan de Invictus Games en kan hiermee Tiel promoten. Robert kon zaterdag niet aanwezig zijn.

In 2021 onthulde gemeente Tiel op 26 juni, Nationale Veteranendag, een Witte Anjerperk in de stadstuin aan de Ambtmanstraat. De witte anjer is het symbool van de Nationale Veteranen. Met de aanleg van dit perk, een initiatief van de Tielse gemeenteraad, eert de gemeente de 210 lokale veteranen uit Tiel en omstreken en spreekt zij haar waardering en respect uit voor hun inzet. In 2022 kon de Tielse Veteranenontmoeting na twee (corona)jaren weer plaatsvinden.

Dit jaar waren er ca. 100 deelnemers: jonge en oude veteranen uit Tiel en omstreken en hun partners, veteranenverenigingen in Tiel, raadsleden en het 4 mei Comité.

Fotoalbum:

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights