Dodenherdenking 4 mei 2023

Tijdens de Nationale Herdenking worden burgers en militairen herdacht die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.
Naast de herdenking in Zennewijnen en Wadenoijen was er in de St. Maartenskerk een bijeenkomst, geopend door de voorzitter van het 4 Mei Comité Joke Sewalt-Wijbrandts.
Voor het tweede deel van de herdenking vertrok de stille tocht vanaf de St. Maartenskerk naar de locatie van de voormalige gevangenis op het Bleekveld, vervolgens de fusilladeplaats aan de coupure, om via het Joods monument naar de monumenten bij de St. Maartenskerk te gaan. Daar werden na 2 minuten stilte om acht uur bloemen gelegd bij de monumenten. Medewerking verleenden onder andere met een toespraak burgemeester Hans Beenakker, Het Tiels Madrigaal Koor en het Tiels Mannenkoor. Voordrachten in de kerk waren van Pierre van der Schaaf, leerlingen van de Prins Mauritsschool en Dilba Al-Ahmed een leerling van het Lingecollege. Jan Koelemeyer was de tromspeler en liep voorop bij de Stille Tocht. The Last Post werd geblazen door de trompettisten Dennis van Dodeweerd en Huub Zeelen.

Fotoalbum

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights