60e Fruitcorso Tiel: Drumpt glorieuze winnaar. Fotoalbums

Een 6 tal fotoalbums onder de tekst: 1. de stoet, 2. kindercorso, 3. by Night, 4. prijsuitreiking, 5. bouwers en 6. expo.

Drumpt heeft met een zinderende wagen het 60e Fruitcorso gewonnen. Tropical Dance liet door de trommelaars en danseressen en een prachtige wagen een verpletterende indruk achter bij zowel het publiek als de jury. Voor de ontwerpers Sjors Kessels en Thom Roodenburg, samen met een grote bouwploeg, reden om een Hollands feest te vieren. Maas en Waal, een zeer verrassend ontwerp van Paul Zwaan, eindigde als tweede en won de Teun Luijendijk-prijs vanwege de innovatie (groente en fruit, die op de wagen groeien). Buren (Jochem Schoots en Dennis Voorendt) maakte de top drie compleet.

Geldermalsen won bij de jeugd door een imposante stoet van muizen, een ontwerp van Corina Groenhof en Bert van Erkom-Mos. Passewaay (Sven van Wijk) werd hier knap tweede, voor Tiel (Ferry Freriks). De wagen van Kerk-Avezaath (Red de luiaard) ontving de Teun Luijendijk-prijs. De wagen van de Toekomst, een ontwerp van Niki Wakker, John Zaaijer en Tygo Verrips van het RSG Lingecollege, stond bol van duurzame aanpassingen.

tekst gaat verder onder de fotoalbums. Klik op een foto voor een vergroting

1. De corso stoet zaterdagmiddag op het Taluud

 

2. Kindercorso

3. Corso by Night

4. Prijsuitreiking zondag op Kalverbos

5. Corsowagen bouw Tiel – Drumpt – Passewaaij

6. Corso expo en Kalverbos zondag

Ook de publieksprijzen gingen naar de winnaars van de vakjury: Drumpt en Geldermalsen. De publieksprijs bij de mozaïeken ging ook al naar de winnaar: Fruit Buddies. Voor het eerst werden de kinderen van het Kindercorso beoordeeld, dit gebeurde door een kinderjury. De prijzen gingen naar Jesper van de Pol, Benjamin de Reuver (individueel) en de groepsprijs werd gewonnen door Tobian Winter en Chelsey Geurtsen.

Ondanks de slechte voorspellingen werd het een zonnig en nagenoeg droog corso, uitstekend en humoristisch gepresenteerd door Jochem van Gelder en Martijn van Eck.

Zondag gooide de regen wel flink roet in het eten, hetgeen effect had op de bezoekersaantallen.

Corso bij night

Het avondcorso, dat de derde editie beleefde, was wederom een groot succes. In een sprookjesachtige sfeer trokken de wagens prachtig verlicht voorbij. Bij de grote wagens won Buren de eerste prijs (Goldstar) met een feeërieke slak, gevolgd door Maas en Waal en Varik. Bij de jeugdwagens pakte Tiel de eerste plaats met Sloddervossen met Maurik en Drumpt op de volgende ereplaatsen.

 

Uitslag Fruitcorso 2022

Grote wagens

1. Drumpt 328 punten (publieksprijs), 2. Maas en Waal 307 (3e publieksprijs) , 3. Buren 299 , 4. Echteld 281, 5. Tiel 270 (2e publieksprijs), 6. Zoelen 267, 7. Varik 228, 8. Buurmalsen-Tricht 208, 9. Culemborg 207, 10. Maurik 200, 11. Geldermalsen 199.

Jeugdwagens

1. Geldermalsen 324 (publieksprijs), 2. Passewaaij 295 (2e publieksprijs), 3.Tiel 272, 4. Drumpt 209 (3e publieksprijs), 5. Maurik 205, 6. Kerk-Avezaath 193, 7. Zoelen 192

zie ook:  https://detielenaar.nl/nieuws/2022/09/fruitmozaieken-tiel-winnaars-mozaieken-en-bij-avond/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights