Veel belangstelling voor wonen op Veilingterrein en Teisterbantlaan

Het was vijf juli ’s avonds gezellig druk in en bij een van hallen van het Veilingterrein aan de Papesteeg nabij de Spoorstraat. Naast omwonenden zag je vooral veel mensen die belangstelling hadden voor een woning op een van de beoogde bouwterreinen. De bijeenkomst vond plaats op een ongebruikelijke maar verrassende plek.

Geen zaaltje, maar een open loods met voorterrein van het voormalige veilingterrein. Gemeentevoorlichters kregen verschillende pluimen voor de organisatie en het verloop van de bijeenkomst. Bezoekers stelden niet alleen veel vragen en bestudeerden nauwgezet de grote informatieborden, met details en overzichten van de toekomstige woonbuurten. Er ontstonden leuke gesprekken onder het genot van een kopje koffie met gebak, Betuwse kersen en hapjes. Daardoor bleef het lang gezellig druk. Voor belangstellenden waren er informatiebladen met daarop de tijdsplanning van het project, presentaties van het definitieve ontwerp en wat belangstellenden moeten doen om straks kans te maken op een sociale huur- of koopwoning.

Wat meer over de plannen

Veilingterrein

Op het veilingterrein komen 325 koop- en huurwoningen in een aantrekkelijke groene parkachtige omgeving. Een deel van het oude Metawa gebouw en de oude kantoorvilla van de veiling Tiel en Omstreken blijft staan en gaat ruimte bieden aan commerciële functies en ontmoeting. Ook een opengewerkt overkapt stuk van een veilinghal blijft als herinnering aan de fruitgeschiedenis van het terrein staan. De woningen op het veilinterrein zijn deels grondgebonden en deels appartementen. Beide categorieën bestaan uit verschillende prijsklassen waaronder in beide categorieën een aantal sociale huurwoningen.

Teisterbantlaan

De nieuwe woonbuurt aan de Teisterbantlaan wordt een groene plek met 90 grondgebonden koopwoningen op de grond van het huidige VMBO-college. Een groene overgang scheidt de nieuwe buurt van de bestaande Mavo, die evenals het VMBO-college deel uitmaakt van het Lingecollege.

Planning

Als alles volgens plan verloopt zal eind 2023 begonnen worden met de bouwactiviteiten. De bestaande gebouwen waaronder die van de Kringloopwinkel, de Vrije Markt en de Ali Baba Bazar zullen dan gesloopt worden en het terrein gesaneerd. De verkoop en verhuurprocedure begint in het tweede kwartaal van 2024 . Bij voldoende belangstelling – en die lijkt er te zijn – wordt dan eind 2024 gestart met bouwen en zullen in 2028 de laatste woningen aan de bewoners overgedragen worden.

Meer weten of inschrijven?

De sociale huurwoningen worden gebouwd door woningcorporatie Thius (kantoor aan de Teisterbantlaan) en verhuurt via Woongaard. Op www.Thius.nl/veilingterrein vindt u meer informatie over de woningen. Toewijzing van een woning gebeurt hoofdzakelijk op basis van de duur van inschrijven. Om kans te maken op een woning is het verstandig om u nu al in te schrijven op woongaard. (www.woongaard.com).

De koopwoningen worden allen aangeboden door BPD Bouwfonds gebiedsontwikkeling. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkeling van het project en wanneer de verkoop start, kunt u zich aanmelden op www.nieuwbouwintiel.nl. U ontvangt dan ook regelmatig een nieuwsbrief.

Fotoalbum

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights