Na twee corsoloze jaren weer fruitcorso, 3 april startschot in centrum Tiel

19 september 2020 Aftelklok 60ste Fruitcorso Tiel gestart. Helaas vergeefs.

 

De kogel is door de kerk. Dit jaar is er weer een fruitcorso. Voor de zestigste keer zullen de meesterstukjes van de verschillende corsoclubs weer te zien zijn. Het jubileumjaar zal ontwerpers, wagenbouwers en mozaïekleggers extra inspireren om hun beste kunnen te tonen.

Dit jaar is er geen presentatie in de Agnietenhof maar in het centrum van Tiel. De corso- organisator, Stichting 4-Stromenland wil daarmee zo veel mogelijk mensen van de presentatie van de ontwerpen voor mozaïeken en corsowagens laten genieten. Het officiële openingsmoment zal op zondag 3 april rond 13.00 uur op de Varkensmarkt plaatsvinden. Van 12.00 – 17.00 uur tonen de corsoclubs en de mozaïekontwerpers hun ontwerpen verspreid over de winkelstraten in de openlucht . Het is dan ook Tiel pakt Uit, een extra reden om dan naar de binnenstad van Tiel te komen om de ontwerpen te bewonderen en met de wagenbouwers, mozaïekleggers en ontwerpers in gesprek te gaan. Het corso kent als belangrijkste prijs de hoogste juryscore met het predicaat ‘Met lof van de jury’. Op zondag 3 april kunnen we als publiek alvast voorspellen wie op basis van de schaalmodellen voor deze prijs in aanmerking zal komen. Dat gebeurt via een stemprocedure.

Corsoweek

De corsoweek is dit jaar van 9 tot 19 september. Het zal dan bruisen van de activiteiten. Met natuurlijk als hoogtepunt het corso op 17 september met de daaropvolgende twee tentoonstellingsdagen. Mede door het jubileum zullen er dit jaar tijdens de corsoweek verschillende nieuwe activiteiten zijn.

Vrijwilligers gevraagd

Bij de organisatie van het corso zijn vrijwilligers altijd welkom. Door de extra activiteiten moet er dit jaar veel meer werk verricht worden. Daarom roept het corsobestuur iedereen die een steentje kan en wil bijdragen op om zich te melden als vrijwilliger. Er zijn zoveel verschillende werkzaamheden te doen dat er vrijwel altijd wel een leuke en passende taak voor iedereen beschikbaar is. U kunt zich aanmelden via info@fruitcorso.nl. Misschien vindt u het meewerken aan dit grootse evenement wel zo leuk dat u blijvend lid wordt van de corsofamilie.

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights