Nieuws uit Tiel, editie 13 september 2021

Bouw voor Kunstgrasrecycler Re-Match op Kellen van start.

De eerste paal voor de nieuwe kunstgrasrecyclefabriek is geslagen. Het bedrijf komt op industrieterrein Kellen pal naast de A15 en het Amsterdam-Rijnkanaal. Opdrachtgever voor de bouw is Montea, een ontwikkelende investeerder in vastgoed voor de logistiek in Belgie, Duitsland en Nederland. Het gebouw dat Re-Match van Montea gaat huren, beslaat 9700 m2. Het hele bedrijfsterrein dat Re-Match gaat gebruiken is ruim drie hectare groot is. Het bedrijf aan de Panovenweg is de eerste vestiging van Re-Match buiten Denemarken en is bedoeld om afgedankte kunstgrasvelden afkomstig van Belgie, het noord-westelijke deel van Duitsland en Nederland te recyclen. Dat gebeurt op een uitermate milieuvriendelijke manier, waarbij alle polymeren worden gescheiden en volledig teruggewonnen. Na het recyclen blijft er geen resterend afval over. Per jaar kan het bedrijf, waarvan er meerdere in Europa gebouwd zullen worden, 70.000 ton ofwel het kunstgras van 280 volledige voetbalvelden recyclen. Het bedrijf is ISO-gecertificeerd en voldoet aan alle hedendaagse milieueisen. Ook het bedrijfsgebouw is duurzaam. Het productiebedrijf draait op electriciteit, die via de zonnepanelen op het dak geproduceerd wordt. Het regenwater wordt hergebruikt en het bedrijf kent geen stikstofuitstoot.

Stichting Leefomgeving Rivierenland

Op 20 september zullen de verschillende raadsfracties tijdens hun vooroverleg voor de raadsvergadering bezoek krijgen van enkele Tielenaren die onderzoek gedaan hebben over de gang van zaken bij de centrale huisvesting van arbeidsmigranten in Tiel. Zij zullen dan hun opmerkelijke bevindingen toelichten. Aanleiding was de gedeeltelijke sloop van het winkelcentrum Kwadrant. De groep heeft ondertussen de Stichting Leefomgeving Rivierenland opgericht. Die zal zich in de toekomst actief gaan bezig houden met de leefomgeving voor de inwoners van Rivierenland.

Soapserie Elstars Online

De leden van musicalvereniging Elstars MuziekTheater hebben ondanks de beperkingen de afgelopen coronatijd niet stil gezeten. Onder leiding van regisseur/choreograaf Sharon Slachter en muzikaal leider Hans van Bergen is tijdens wekelijkse zoomsessies een heuse soap geproduceerd. Opnamen zijn daarvoor op verschillende verrassende locaties in Tiel en de regio compleet met zang- en dansnummers opgenomen. De soap handelt over de karakters die een rol spelen in de komende musicalproductie “Curtains” van Elstars. Die musical zal volgens de planning in oktober 2022 in De Agnietenhof uitgevoerd worden. Op 31 augustus en 7 september zijn de eerste afleveringen online gezet. De overige drie afleveringen zullen op 14, 21 en 28 september op de site van de Elstars geplaatst worden. Zie hiervoor www.elstarsmuziektheater.nl.

Zie ook https://detielenaar.nl/nieuws/2021/06/tielse-elstars-maken-opnames-voor-soap.

 

Ook dit jaar weer mantelzorgcompliment

Ook dit jaar kunnen inwoners van Tiel, die als mantelzorger een familielid, vriend of kennis ondersteunen weer in aanmerking komen voor het mantelzorgcompliment. Dat is een flippas met daarop flippaspunten ter waarde van 75 euro. Die kan men gebruiken voor inkopen bij deelnemende winkels. Mantelzorgers , die een parkeerkaart aangeschaft hebben voor het verlenen van zorg aan inwoners met een zorgindicatie kunnen daarnaast in aanmerking komen voor een vergoeding.

 

Nieuw ‘parlementair’ jaar in Tiel begonnen

Na het zomerreces is de Tielse politiek aan een nieuw parlementair jaar begonnen. In de eerste volle week van september waren er al twee commissievergaderingen. Op 15 september is er voor leden van de raad een besloten beeldvormende avond over het jongerenwerk, het jeugdpreventieteam en buigt men zich over de integrale jeugdaanpak om overlast te beperken. Op 22 september is de eerste raadsvergadering.

Opnieuw speelplaats overgedragen aan bewoners

Langzaam maar gestaag komt het nieuwe speelplaatsbeleid in Tiel van de grond. Doel is daarbij om alle speelplekken te laten beheren door omwonenden. Zij kunnen gebruik maken van de centrale koepelorganisatie ‘Tiel Speelt’. Voor advies en andere vormen van ondersteuning. De laatste in de rij van speelplaatsen die ondertussen is overgedragen is de speelplaats bij het Fabriekslaantje in Tiel. Recent overhandigde wethouder Groen aan de leden van de speeltuinwerkgroep de gebruikelijke check van 500 euro.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights